Sardunya Çeşitleri

Sardunya Çeşitleri gerek renkleri ve gerekse kokularıyla oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Renkler genellikle kırmızı tonları, pembe, mor ve beyazdır. Daha çok yaz aylarında olsa da her mevsim çiçek açan ve ana vatanı Güney Afrika olan sardunya bitkisi, farklı renk ve kokularıyla, bakım ve çoğaltılmasının kolay olması sebebiyle de çiçek sevenlerin favori çiçekleri arasındadır.

Sardunya Çeşitleri Nelerdir?


Bodur sardunya: Oldukça kısa boylu olan bu sardunya tüylü yaprakları olan en yaygın sardunya türüdür. Bu sardunyalar aşırı sıcak ve soğuk havayı sevmez ve her mevsimde çiçek açabilir. Güneşe ihtiyaçları az ya da orta miktarda olan sardunyalar doğrudan güneş ışığı almasalar dahi ölmezler. Ancak hava akımlarına ve soğuğa karşı dikkatli olunmalıdır çünkü sardunyalar hava sirkülasyonunun yoğun olduğu ortamlarda ve sıcaklık değerlerinin 10-12 dereceden düşük olduğu hava olumsuz hava koşullarından etkilenir ve donmaya başlayabilir.

Sakız sardunyalar: Bütün yıl çiçek açan bu sardunya çeşitleri, boyu iki metreyi aşacak büyüklüğe gelebilir. Sarkık dalları parlak ve etlidir. Sıcağa karşı diğer sardunya çeşitlerinden daha fazla dayanıklıdır. Sardunya çeşitlerinin hepsinde de sulama yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus yapraklara su damlatmamak, yaprakların ıslanmamasıdır. Çünkü ıslanan sardunya yapraklarında mantar oluşumu gerçekleşecektir. Soğuğa karşı da hassas olan bu tür çelikten kolayca çoğaltılabilir.

Kokulu yapraklı sardunyalar: Yaprakları oldukça hoş kokan kokulu yapraklı sardunyalar da yazın sıcak günlerine karşı biraz dirençsizdir.

Ceylan gözü sardunyalar: Yaz sıcağını hiç sevmeyen bu narin sardunya çeşidi, ilkbahar çiçeğidir. Kış aylarındaki ortamlarında sıcaklık değerleri 10-12 derece olmalıdır. İster açık alanlar bahçeler olsun ister balkonlar, evler, ofisler olsun her ortamda yaşayabilen sardunya çeşitlerini sulamak için en doğru zaman sabah saatleridir. Ancak sulamadan önce sardunyanın toprağına parmak sokulup dokunarak su ihtiyacı olup olmadığı anlaşılmalıdır. Toprak nemli ise sulanmasına gerek yoktur. Çünkü sardunyalar çok fazla suyu sevmezler. Haftada iki kez sulamak yeterli ve hatta fazladır. Bu türün tek olumsuz yanı çiçeklenme süresinin diğer sardunya çeşitlerinden daha kısa oluşudur.
21.01.2024 03:53:02
Sardunya Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sardunya Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sardunya Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024