Şeker Çeşitleri

Şeker Çeşitleri; Şekerler organik bileşiklerden karbonhidrat grubunda yer alırlar. Bu yüzden şekerler yapılarında karbon, hidrojen ve oksijen atomu bulundurur. Canlı vücuduna birinci dereceden enerji verici olarak kullanılırlar. Yapılarda düzenleyici olarak görev alırlar. Şekerler iki çeşit bitkiden elde edilir. Bu şekerlerden birincisi ılıman bölgelerde yetişen şeker pancarıdır.
Diğeri ise daha sıcak bölgelerde yetişen şeker kamışıdır. Bitkisel kaynaklı şekerler glikoz ve fruktozdan meydana gelmiş olan sakkarozdur. Sakkaroz çay şekeri olarak bilinir. Sakkaroz şekeri işlendiği zaman günlük hayatta kullandığımız şekerler elde edilir.

Şeker Çeşitleri Nelerdir?


Kristal Beyaz Şeker: Şeker üretiminin son safhasında kristalleştirilen şeker çeşididir. Kristal yapıları çok ince hale getirilir. Kristallik saflık derecesine göre gruplara ayrılır. En saf ve en kaliteli şeker piyasada 1 numaralı şeker olarak adlandırılır.

Kahverengi (Kızıl) Şeker: kalori değeri ve saflık derecesi çok düşük olan şekerdir. Renk olarak kızıla dönüktür. Saflığı ve kalitesi düştükçe rengi de koyulaşmaya döner. Bu şekerin içerisine şeker pekmezi konularak renk bakımından daha koyu olması sağlanır. Kahve içerken yanında tüketilmesi, çeşitli baharatlı keklerin yapımında kullanılır.

Toz Şeker: Herkesin günlük hayatta kullandığı şeker çeşididir. Çapları çok küçüktür. Şekerler arasında en sağlıklı şeker grubuna girer.

Pudra Şekeri: Taneciklerini elimizle hissedilmeyecek kadar çok küçük olan ezilmiş ve öğütülmüş olan kesme veya küp şekerden elde edilen şeker çeşididir. Pudra şekerinin ömrünün uzun olması için içerisine nişasta katılır. Katılmasının nedeni ise saf pudra şekeri topaklanma gerçekleşir. Pastacılık ve mutfakta kullanılan şeker çeşididir.

Küp Şeker: Genel olarak çay yanında tüketilen şeker çeşididir. Kristal halinde olan şekerlerin preslenmesi ile küp haline getirilir.

Kaba Şeker: İşlenmemiş olan kamış şekeridir.

Küspe Şeker: İşlenmemiş olan ve katkısı en fazla olan şekerdir. Esmer renkte ve yağ yapıdadır.

Gök kuşağı: Kristal şekerlerin renklendirilmesi sonucu elde edilen şeker çeşididir. Genellikle pasta süslemede kullanılır.

Mısır Glikozu: Şeker kamışı ve şeker pancarının dışında elde edilen şeker çeşididir. Mısır nişastasının enzimler yardımıyla şekere dönüştürülmesi sonucu elde edilen şekerdir. Kalori bakımından düşüktür. Sıvı halde olan tek şeker grubudur. Sıvı halde olması paketlenmesini ve taşınmasını kolaylaştırır. Reçel yapımında kullanılır.
20.01.2024 14:23:32
Şeker Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şeker Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Şeker Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024