Tavuk Yemek Çeşitleri

Tavuk Yemek Çeşitleri, Tavuk sağlıklı beslenmek isteyenler için ilk sırada gelen bir besindir. Hem ucuz hem de pratik yemeklerin ana malzemesidir. Özellikle büyük şehirlerde çalışan kesim için hızlı hazırlanan yemeklerin tercih ederler. Tavuk, kırmızı etten daha çabuk pişer. Çabuk piştiği için çok tercih sebebidir. Çalışan hanımlar ve öğrenci sofralarının en vazgeçilmez yemeği, tavuk yemekleridir.

Tavuk Yemek Çeşitleri


Tavuklu Pilav Malzemeleri

  • 500 gr. Tavuk incik
  • 250 gr. Pirinç
  • 150 çam fıstık
  • 100 gr. Tere yağ
  • Tuz
Yapılışı: İncikleri bol su ile yıkayalım. Tencere içine incikleri ve suyu koyup ocağa koyup, altını açalım. Yaklaşık 1 saat pişirip ocaktan indirelim. İnciklerin suyunu süzüp, tavuk etleri başka bir kaba alalım. Tavuk etlerini küçük parçalara ayıralım. Pirinçleri kaynar su ile haşlayıp 20 dk. Dinlendirelim. Tavuk suyunu ince bir süzekte süzüp pirinç ne kadar ise ölçüp ocağa koyalım ve kaynamasını bekleyelim. Tavuk suyunun içerisine yıkadığımız pirinçleri atıp, kaynamasını bekleyip altını kısalım. Pirinçler piştikten sonra tencerenin altını kapatıp, dinlendirelim. Sos tavası içerisine tereyağı koyup ısıtalım ve içine çam fıstıklarını ekleyip hafif kızartalım. Çam fıstıkları fazla ısıda çabuk yanıyor dikkat edelim. Sunum için bir kâse alıp önce çam fıstıkları sonra tavuk etleri ve en sonda pilavı koyup tabağa ters çevirelim.

Afiyet olsun.

Mantarlı Tavuk Sote Malzemeleri

  • 750 gr. Tavuk göğüs eti
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 200 gr. Mantar
  • 1 çay bardağı ay çiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
Yapılışı: Tavuk etleri bol su ile kuş başı şeklinde doğranır. Tavuk etleri ve ay çiçek yağı tavaya konup ocağa konur. Soğanlar soyulup küçük olacak şekilde doğranıp tavuk etlerinin içine atılır. Aynı işlem yeşil biber ve domates içinde yapılır. Önce yeşil biber daha sonra da domates atılıp 15 dk. Pişirilir. En sonda baharatlar içine atılıp 5 dk. Daha pişirilir. Temizlenen mantar ayrı bir tava içinde 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı ile sotelenir. Mantar tavuk sotenin içine katılır.

Afiyet olsun.

Dilim Patatesli Fırında Tavuk Malzemeleri
  • 500 gr. Tavuk baget
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Kekik
  • 1 çay bardağı ay çiçek yağı
Yapılışı: Sıvı yağ içerisine tüm baharat malzemelerini katıp bir sos elde ediyoruz. Bol su ile yıkadığımız bagetler ve dilimlenmiş patates, soğan içine atalım ve tüm malzemeyi karıştıralım. Fırın tepsisinin içine yayalım. Üzerine halka şeklinde kesilmiş domatesleri dizip fırında 200 derecede 45 dk. Pişirelim.

Afiyet olsun.

Tavuk yemek çeşitleri görüldüğü gibi yapması kolay bir o kadar da lezzetlidir. Sizde damak tadınıza göre bu tariflere lezzetler katabilirsiniz. İstediğiniz baharat ve sebzeleri ekleyip çıkarabilirsiniz.
21.01.2024 16:37:09
Tavuk Yemek Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuk Yemek Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Yemek Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024