Taze Fasulye Çeşitleri

Taze Fasulye Çeşitleri, oldukça besleyici bir besin maddesi olan taze fasulye, bolca yetiştirildiği için fakir, zengin her evin sofrasında her mevsim taze ya da kuru olarak mevcut olan çok lezzetli bir besin maddesidir. Ülkemizde her yörede yetiştirilen taze fasulye Mersin, Antalya ve Dörtyol gibi kış aylarını ılık olarak geçiren bölgelerde her zaman turfanda taze fasulye yetiştirilmektedir.
Ayrıca fasulye yurdumuzun her yerinde yetiştirildiği gibi, aynı zamanda dış ülkelere de ihracatı yapılmaktadır. Taze fasulyenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Taze fasulye özellikle çok kuvvetli olan bir besin maddesidir. Ayrıca taze fasulye A, B1, C ve B2 vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Aynı zamanda kükürt, potasyum ve fosfor bakımından da oldukça zengin olan bir besin kaynağımızdır. Bunun dışında karbonhidrat bakımından zenin olan taze fasulye çeşitleri ile istediğiniz damak zevkinize uygun yemekler pişirebilirsiniz. Her taze fasulye çeşidinden farklı lezzetlerde çeşitli yemekler hazırlamak mümkündür.

Taze Fasulye Çeşitleri Nelerdir?

  • Çalı Fasulyesi, bu fasulye çeşidi hem yassı hem de enli bir fasulye çeşididir. Bahar aylarında öncelikle çalı fasulyesi yetişmektedir. Çalı fasulyesi genellikle sırıklara bağlı olarak yetiştirilmektedir. Yanlarını bıçak ile kesip çıkardıktan sonra ortasından boylamasına doğru kesilerek pişirilmektedir.
  • Ayşe Kadın Fasulyesi, herkesin en çok tükettiği yeşil fasulye çeşididir.
    Ayşe kadın fasulye özellikle uzundur ve içerisinde en az 8-9 adet tane bulundurmaktadır. Oldukça lezzetli olan Ayşe kadın fasulyesinden hamarat hanımlar konserve yaparken kullanmaktadır.
  • Şeker Fasulyesi, oldukça tatlı bir fasulye çeşididir. Şeker fasulyenin tazesi gibi aynı zamanda kurusu da sıklıkla tüketilmektedir. Genellikle şeker fasulye hem kuvvetli hem de gübreli toprak da çok daha iyi yetişmektedir.
  • Barbunya Fasulyesi, genellikle bu taze fasulye çeşidinin rengi alacalı ve içerisindeki taneler bakımından oldukça dolgundur. Barbunya fasulyesinin tazesi genellikle yaz aylarında yetişmektedir ve kış aylarında tüketmek için istenirse tazesi poşetlenerek buzdolabında muhafaza edilebilir. Hatta kurusu her mevsim marketlerde satıldığı için fazlaca tüketilerek en çok pilakisi yapılmaktadır.
  • Ferasetli Fasulye, bu taze fasulye çeşidi çoğunlukla bursa çevresinde sırıklar da yetiştirilen fasulye çeşididir. Ferasetli fasulyenin rengi taze fasulyenin rengine göre daha sarımtırak bir renktedir. Eğer bol su ile sulanırsa ferasetli fasulye oldukça iyi ürün vermektedir.
18.01.2024 23:48:25
Taze Fasulye Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Taze Fasulye Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Taze Fasulye Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024