Hazır Yufkadan Börek Çeşitleri Hazır yufkadan börek denilince, kabul edin sizin de ağzınız sulanıyor. Günün her saatinde, sabah kahvaltısında, öğlen çayında ya da akşam yemeğinde fark etmeksizin tüketilebilen bir lezzettir. Özellikle aniden gelen misafirlere ilk yapılan ikramlardan biridir. Çünkü hazır yufkadan börek çeşitleri oldukça pratik, hızlı ve kolaydır. Sigara Böreği Tarifi
Kızartmak İçin Malzemeler
Sigara Böreği Nasıl Yapılır? İlk olarak yufkaları temiz ve düz bir zemine koyun. Daha sonra her bir yufkayı 8 parçaya bölün. İç harcı hazırlamak için derin bir kaba beyaz peyniri ve kaşar peynirini rendeleyin, yoğurdu ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Son olarak maydanozları ince ince doğrayarak karışıma ekleyin. Kesilen bir parça yufkayı alın ve geniş kısmına bir tatlı kaşığı hazırladığınız harçtan koyun. Kenarlarını içe doğru katlayarak rulo şeklini verin. Kenarlarının katlanması, harcın kızartma sırasında dışarı çıkmasını engeller. Uç kısmını parmağınızla ıslatarak yapıştırın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Büyük bir tavaya sıvı yağı koyarak ısıtın. Isınan yağa hazırladığınız börekleri koyun ve çevirerek her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlayın. Kızaran börekleri havlu kağıt serili bir tabağa alarak servis yapabilirsiniz. Sodalı Börek Tarifi
Sodalı Börek Nasıl Yapılır? Derin bir kabın içerisine 1 adet yumurtayı, yağı ve sütü koyarak karıştırın. Maydanozları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Peyniri de güzelce rendeleyin. Daha sonra maydanozu, peyniri, bir yumurta sarısını ve karabiberi ayrı bir kabın içinde karıştırın. Fırın tepsisini yağlayarak hazırlayın. Hazırlanan tepsinin üzerine bir adet yufka yerleştirin. Dışarı taşan kısmı varsa içe doğru katlayın ve üzerine süt ile hazırlanan karışımı sürün. Tekrar bir yufka üzerine serilerek sütlü karışım sürülür. Hazırlanan harcın yarısını bu kata iyice serin ve üzerine tekrar iki yufkayı sütlü karışım ile soslayarak serin. Daha sonra kalan bütün harcı bu kata sererek geriye kalan iki yufkayı aynı şekilde soslayarak üzerine kapatın. Tamamlanan böreğin üstüne maden suyunu iyice gezdirin. Geriye kalan süt ve yağ karışımına 1 yumurta ve yoğurt ekleyerek çırpın ve böreğin üstüne gezdirin. Bu arada fırını ısıtmak için açın. Son olarak susam, toz biber ve çörek otunu üzerine serperek ısınan fırına koyun. Yaklaşık 40 dakika 175 derecede pişirin. Daha sonra sıcak sıcak servis yapın. Ekstra Bilgiler Hazır yufkadan börek yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri, yufkaların tazeliğidir. Ayrıca, böreği daha lezzetli hale getirmek için iç harca çeşitli baharatlar ve otlar ekleyebilirsiniz. Örneğin, nane, kekik, dereotu gibi otlar ve pul biber, karabiber gibi baharatlar böreğinize ekstra lezzet katar. Yufkaları yumuşatmak için süt ve yoğurt karışımı kullanabilirsiniz. Böylece böreğiniz daha yumuşak ve lezzetli olur. Ayrıca, böreklerinizi daha hafif yapmak isterseniz, iç harca az yağlı peynir ve bol sebze ekleyebilirsiniz. |