Kek Çeşitleri Akşam ve ikindi çaylarının vazgeçilmezi olan kek, ülkemizde çok sevilir ve sıkça tüketilir. Özellikle hazır gıda, ambalajlı ve rafine edilmiş ürünler, katkı maddeli şekerli gıdalar çocukların tüketmesi istenmediği için, ev yapımı aperitif, pratik ve kolay kekler sıklıkla yapılır. Havuçlu kek, kakaolu kek, üzümlü kek, tarçınlı kek, çikolatalı kek, ıslak kek, limonlu kek, muzlu kek, ıspanaklı kek, zebra kek, mozaik kek, çilekli kek, çaylı kek, Hindistan cevizli kek, kirazlı kek, tuzlu kek, incirli cevizli kek, damla çikolatalı kek, glutensiz kek, şekersiz fit kek, hurmalı kek, pancarlı kek, damla sakızlı kek, ballı bademli kek, kadayıflı muz dolgulu kek, fincan kek ve portakallı kek gibi daha pek çok kek çeşidi vardır. Kek, hem yapımı kolay ve hızlı olduğu için hem de genel olarak malzemeleri evde her zaman bulunan malzemeler olduğu için acil misafirler için harika bir öneridir. Kakaolu Islak Kek Malzemeleri
Kakaolu Islak Kek Nasıl Yapılır? Yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri ekleyin. Mikser ile yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Süt, sıvı yağ, kakao ve vanilyayı da ekleyin ve iyice karıştırın. Bu kek harcından bir su bardağı kadar ayırın. Kalan kek harcına un ve kabartma tozunu ekleyin, hamur kıvamına gelene dek karıştırın. Kek kalıbını tereyağı ile yağladıktan sonra kek harcını kalıba dökün. 180 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. Kek piştikten sonra çatal ya da kürdan yardımı ile üzerinde delikler açın. Ayırdığınız sıvı kek harcını yavaş yavaş ekleyin. Sosunu da çektikten sonra dilim dilim servis edebilirsiniz. Tercihe bağlı olarak dilimledikten sonra üzerine çilek veya Hindistan cevizi gibi süslemeler yapabilirsiniz. Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Malzemeleri
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Nasıl Yapılır? Yumurtalar derin bir kap içine kırılır ve üzerine toz şekeri ilave edilir. Mikser ile yumurta ve şeker krema kıvamına gelene dek çırpılır. Süt, sıvı yağ, tarçın, ceviz, rendelenmiş havuç ve rendelenmiş limon kabuklarını da ekleyin. Ardından unu yavaş yavaş eleyerek ekleyin, unun üzerine kabartma tozu ve vanilini de ekleyin. İyice karıştırın. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hazır olan kek harcını kalıbın içine dökün. 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-40 dakika pişirin. Tercihe bağlı olarak kek piştikten sonra üzerini Hindistan cevizi veya çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. |
Aydan
10 Mayıs 2024 CumaKek çeşitlerinin hemen hemen hepsini yapmışındır ve oldukça lezzetli oluyor. Yalnız bana yumurta miktarının çok konulması pek mantıklı gelmiyor. Kekin lezzetini tamamen değiştiriyor. Bu nedenle yumurta miktarını azaltarak yapsak daha lezzetli olmaz mı?
Cevap yazAdmin
10 Mayıs 2024 CumaAydan,
Görüşünüz için teşekkürler. Yumurtanın kekin dokusunu ve kabarmasını sağladığını unutmamak gerekir. Ancak, daha az yumurta kullanarak kek yapmak da mümkündür. Yumurta miktarını azaltarak denemeler yapabilir ve sizin damak zevkinize en uygun olan tarifi bulabilirsiniz. Alternatif olarak, yoğurt veya elma püresi gibi malzemelerle yumurtanın yerini doldurabilirsiniz. İyi denemeler!
Ece
10 Mayıs 2024 CumaTarif de iç harcını yapmak için 3 adet yumurta yapılmasından bahsedilmiş ancak bu tarif ortalam 5 ile 8 kişilik aileler baz alınarak hazırlanmıştır. Bu sebepten ötürü 3 adet yumurta kullanılması gerektiği yazılıyor. 3 ya da 4 kişilik bir kek yapmak için 2 tane hatta bir tane yumurta kullanmanız yeterli olacaktır.
Soru Sor / Yorum Yap