Salata Çeşitleri

Salata Çeşitleri

Salata çeşitleri, oldukça fazla olan yiyecek türlerinde biri olmaktadır. Özellikle yaz aylarında sofralarda salatalar hafif yiyecek olarak yerlerini almaktadır. Salata çeşitleri sade olarak tüketildiği gibi ana yemeklerin yanına garnitür olarak da konulabilmektedir. Salata dendiği zaman insanın aklına ilk olarak göbek, domates ve salatalık karışımı bir model gelmektedir. Ancak özellikle bizim kültürümüzde salata çeşitleri oldukça fazla olmaktadır. Birçok yiyeceğin birbiri ile harmanlanması sonucunda çok fazla salata çeşidi ortaya çıkmaktadır.

Başlıca salata çeşitleri nelerdir?

Çoban salata: Mutfaklarımız klasik olarak baş tacı olan salata çeşitlerinden biri olmaktadır. Yapılması çok pratik olan bir salatadır. 3 domates, 3 salatalık, 3 biber, biraz maydanoz ve biraz ince kıyılmış soğan ilave ederek çok güzel bir çoban salata ortaya çıkarabilirsiniz. Sos olarak nar ekşisi, zeytinyağı ve limon oldukça güzel olmaktadır. Çoban salata tek olarak tüketilebileceği gibi yemeklerin yanın garnitür olarak sunulabilmektedir. Mesela pilav yada makarna tüketmek istemediğiniz bir ana yemeğin tabağında çoban salata ilavesi yapabilirsiniz.

Ege salata: Ege salata genel olarak sade olarak tüketilmektedir. Yani bir öğlen yemeğinde hiç et tüketimi yapmak istemiyor iseniz tercih edebilirsiniz. İçerisinde göbek,siyah zeytin, beyaz peynir, domates ve mısır yer almaktadır. Sipariş ettiğini bir restoranda beyaz peyniri biraz fazla isterseniz en azında protein ihtiyacını buradan karşılayabilirsiniz. Bu salata çeşidi evlerde nadiren tüketilmektedir. Sirke, zeytin yağı ve limon ilk sos tercihiniz olabilir.

Tavuk yada etli salata: Hem evde hemde dışarıda bir yerlerden tercih edebileceğiniz salata çeşitlerinde biri olmaktadır. Öğlen yada akşam yemeklerinde hafif tercih yapmak istiyor iseniz ilk tercihin olmalıdır. Tavuk eti genelde göğüs kullanılarak yapılmaktadır. Siz isterseniz but kısmından yapabilirsiniz. Butları kasapta yada kendiniz ince doğrayarak iyice sote yapın. İçerisine kekik, pul biber, hafif hardal ilavesi yapabilirsiniz. Hardal aslında etli salata içerisinde daha güzel olmaktadır. Et olarak bonfile kullanırsanız daha hızlı pişirme şansınız olacaktır. Bonfile oldukça yumuşak ve hızlı pişen bölümlerden biri olmaktadır. Bu salata çeşidinin yapımı esnasında artı olarak soya sos kullanabilirsiniz. Ancak aklınızda olsun soya sos tuzlu olduğu için artı olarak tuz kullanmayın. Sos olarak zeytin yağı yada bin adalar sos yeterli olacaktır.

Patlıcan salatası: Benim en çok sevdiğim salata çeşitlerinden biri olmaktadır. Patlıcan salatası için kemer patlıcan yada bostan patlıcan kullanılabilmektedir. Közlemek için uğraşamam derseniz hazır patlıcan salatası tercih edebilirsiniz. Ancak ocakta yada gerçek közde yapılan patlıcanın verdiği tat olmamaktadır. Bostan patlıcan daha etli olduğu için 3-4 patlıcan yeterli olmaktadır. Hatta 5 kişi tüketim yapabilir. Bu salata çeşidinde çok fazla malzeme olmamaktadır. Közlenmiş kırmızı biber ve sarımsak salatanın tamamlanması için yeterli olmaktadır. Zeytin yağı ve limon sos için yeterli olacaktır.

Ton balığı yada füme somon salatası: Yine pilav ve makarna yemek istemiyorum dediğiniz bir öğünde tercih edebileceğiniz salata çeşitlerinde olmaktadır. Bu salata çeşidi ızgara balık tüketimi yapmak istemeyenlerin tercih ettiği bir tür olmaktadır. Hem protein ihtiyacı bir öğün için karşılanmış olmakta hemde düşük kalori alınmaktadır. Somon salata ve ton balığı salatada içerik olarak kapari çiçeği, közlenmiş biber, cherry domates ve salatalık kullanılabilmektedir. Sos genel olarak zeytin yağı ve limon olmaktadır.

Karışık tahıl salatası: Bu salata çeşidi vejetaryen kişilerin genelde tercih ettiği türden olmaktadır. İçerisinde mercimek, nohut, fasulye ve barbunya yer alabildiği için genel olarak tahıl proteini tercih edilmiş olmaktadır. Tabi bu malzemeler doğranmış göbek ile harmanlanır. Sos olarak zeytin yağı, limon yada Akdeniz sos tercih edilebilmektedir.

Gavur dağı salatası: Çok hoş olan salata çeşitlerinden olmaktadır. Bu salata çeşidi biraz çoban salata algısı oluştursa bile çok farklı olabilmektedir. İçerisinde öncelik salatalık bulunmamaktadır. İçeriği domates, yeşil biber, taze soğan, kuru soğan, maydanoz, ince dövülmüş ceviz ve nar ekşisi olmaktadır. Bütün malzemeler çok ince doğranarak harmanlanır. Tek seferde birçok malzemenin damakta oluşturduğu yeni tat muhteşem olmaktadır. Hem sade olarak hemde garnitür olarak tüketimini yapabilirsiniz.

Deniz mahsulleri salatası: Bu salata çeşidinin ton balığı ve somon fümeden farkı içerisinde sote edilmiş ahtapot, kalamar, karides ve sudak balığının yer alması olmaktadır. Tam bir vitamin deposu diyebileceğim salata çeşitlerinden biri olmaktadır. Sirke ve soya sos ile çok güzel olmaktadır.
Son Güncelleme : 26.08.2018 05:18:13
Salata Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Salata Çeşitleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Salata Çeşitleri"
Ban salatayı çok seviyorum. Salatamız hemen hemen hiç yemek yemem. Salata çeşitleri içerisinde en güzeli ve sevdiğim ise çoban salatadır. Çoban salataya bütün lezzeti veren en güzel sos hangisidir?
Nizami . 02.11.2018 14:36:43
CEVAP YAZ
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçici bir süreliğine geri verilmek üzere alınan para veya mala borç adı verilmektedir. Her iki durumda...
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan bilgi yoklama yada kelime bulma oyunlarına bulmaca denir. Bulmaca çözen bireylerin zeka, mant...
Sos Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Sos çeşitleri, bir çok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmaktadır. Sos farklı kültürlerde daha yaygın olarak kullanılan bir lezzettir. Sos çeşitlerini h...
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein değeri ile kuru fasulye diyet programlarında da yer alır. Kalp sağlığından, yorgunluğa kadar ...
Silah Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hemde av vb. hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha çok oklar kullanılırken, gelişen dünyada artık birçok silah üretimi yapılmaktadır. Kullanım seb...
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet yada lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pratik olmakla beraber kıl köklerini kuvvetlendirir, kılların daha hızlı çıkmasını sağlar, daha s...
Marul Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmekted...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin içeriğe sahip olan kuru fasulye, isteğe göre yapılan birçok çeşidi vardır. Bunların içerisinde ku...
Din Çeşitleri
Din Çeşitleri
Din çeşitleri; İnsanoğlu fıtrat olarak inanmak üzerine yaratılmıştır. Bir ilaha inanma güdüsü her kulda doğuştan var olan bir inançtır. Günümüzde yeryüzünde insanların inandıkları dinleri ; Hak din, tahrif edilmiş dinler ve batıl (sapık) dinler olmak...
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük anlamı ile kültür ise; Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini meydana getiren, gelenek durumun...
Tost Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arası...
Bant Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde yada paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve ortaya çıkan değişik ihtiyaçlar sonucunda bant çeşitlerinin kendi içerisinde de değişik özellikler...

 

Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Din Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Ses Çeşitleri
Kayısı Çeşitleri
Saat Çeşitleri
Baklava Çeşitleri
Teleskop Çeşitleri
Matkap Ucu Çeşitleri
Telefon Çeşitleri
Diyet Çeşitleri
Ayı Çeşitleri
Döner Çeşitleri
Makas Çeşitleri
Popüler İçerik
Mısır Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye...
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hem...
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri; Gaz; maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de tit...
Metal Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren civa haricind...
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı nokta...
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serin...
Patates Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi se...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019