Mangal Çeşitleri

Mangal Çeşitleri

Mangal çeşitleri ve mangal bir şey pişirmeye yarayan saç ve bakır veya alüminyum maddesinden yapılan üstü açık ve dört ayaklı olan bir ocak yada korluktur. Günümüzde mangal adını barbekü olarak değiştirmiş iki üç katlı villaların havuzlu bahçelerinde zengin insanlar tarafından yapılan bir çeşit etkinliktir. Yaz aylarında gelince genellikle bütün insanların açık havalarda yaptığı ailece yapılan güzel bir etkinliktir Mangal piknikte babaların tatil günlerinde göl veya bir çimlerin bolca bulunduğu bir yerde birçok farklı etlerin pişirildiği bir ortamdır. Seçtiğiniz mangal çeşidi hafif olması itibariyle her türlü yere daima yanınızda götürebileceğiniz bir demir parçasıdır.

Mangalda çeşitleri ve mangal seçimi nasıl olmalıdır ?

Mangal çeşitlerine bakarken demirinin döküm olmasına dikkat ediniz Çünkü döküm çelikten çok daha iyi ısınır. Mangal yapmaya karar verdiğinizde öncelikle iyi ve kaliteli bir kömür bulmanız gerekir. Piyasalarda yerli ve ithal olmak üzere iki çeşit kömür bulunmaktadır. Ancak size tavsiye edebileceğim çelik denilen yerli bir kömürü almanız bu kömür fazla kalın olmamakla beraber rengi parlak ve genelde ağırdır. Bu kömürü yaktığınız zaman uzun süre dayanır ve bu kömürle pişirilen etler ve sucuklar daha lezzetli olur Özellikle biftekler kalın olduğundan dolayı onları pişirmek için yüksek ısıya ihtiyacınız vardır. Ancak unutulmaması gereken bir nokta varki etler harlı ve yüksek ateş istemez hem yüksek ateş seçmiş olduğunuz mangal çeşidininizi yıpratır

Mangal yakarken çalı çırpının etlere verdiği aroma

Mangal yakarken kömürü yaktıktan sonra bir miktar çalı çırpı toplayarak ateşin harlanmasını sağlayabilirsiniz. Ve meşe ağacından bir iki dal kırarak bu ateşe atarsanız etlerinize farklı bir aroma katarsınız Örneğin kiraz ağacı dalları eti kırmızı yaparken armut ağacı ve elma ağacı ete harika bir koku verir. Bunlar aklınınızın bir köşesinde ipucu olarak kalsın diye sizlere anlatma ihtiyacı duydum Mangalın içerisinde ateş yakarken rüzgarıda hesaba katarak mangalınızın ağzını rüzgarın geldiği yöne doğru çevirin ve ardından plastik yelpazelerle bir miktar yelleyiniz. Daha sonra etleri pişirmeye başlarken tam ters yöne mangalı çevirerek rüzgardan korumalısınız. Böylece hem küllerin havalanarak etleri kirletmesini hemde ateşinizin ısısını korumuş olursunuz

Mangal çeşitlerinde ateş yakarken ve etin hazırlanması

Seçmiş olduğunuz mangal çeşitleri etlerin iyi pişmesinde oldukça önemli rol alır. Mangal yapmaya karar verdiğiniz zaman bir gün öncesinde etlerinizi terbiye etmeniz gerekir. Terbiye edilen etlerin daha lezzetli olduğunu bilmeyeniniz yoktur. Etlerin terbiyesi için bir miktar yoğurt suyu ile beraber bir miktar zeytinyağı kekik pul biber ve karabiber alınarak bunların hepsi karıştırılır. Ve bu karışımın içerisine etleri ekleyerek bir müddet daha karıştırılır.Dileyenler bu karışımın içerisine az bir salça ve sarımsak veya soğan rendeleyerek etleri güzelce harmanlayarak buzdolabına atılır. Unutulmaması gereken bir nokta kesinlikle eti terbiye ederken tuz konulmamalıdır. Çünkü tuzlanan etler sertleşir ve istenilen kıvamda pişmez. Ancak etler pişirilmeye 10 dakika kala güzelce tuzlanır. Karamelize et sevenler bu karışımın içerisine birazcık şeker serpiştirebilir. Mangalda pişirilecek olan balık sucuk,köfte,tavuk, kırmızı et,ve şiş kebabı bu saydığım ürünlerin hepsi terbiye edilen cinstendir.

Mangalda etlerin pişirilme yontemi nasıl olmalıdır ?

Mangalda köfte türü ürünler pişirirken dikkat etmeniz gereken bir nokta köfteler ne kadar çok çevirilirse lezzeti o kadar iyi olur. Ancak bu çevirme dengeli bir şekilde olmalı bir taraf çok pişirilip diğer taraf az pişirilmemelidir. Köfteler pişirilirken çok fazla kurutulmamalı hafif sulu olmalıdır. Bunun için köftelerinizi yatsı ve küçük şekilde yapmaya özen göstermelisiniz. Birde tavuk kanatlarının uçları ince olduğundan mangalda sık çevrilmelidir. yoksa yanabilir. Birde şunu hatırlatmalıyım asla çok yanmış etleri yemeğiniz çünkü yanan etler kanserojen madde üretmektedir
Son Güncelleme : 19.05.2018 09:09:25
Mangal Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Mangal Çeşitleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Mangal Çeşitleri"
Kalabalık bir aileyiz ve düzenli olarak mangala gidiyoruz. Sürekli olarak mangalın azizliğine uğrayarak; Ya mangalı yakıyoruz ya da mangal küçük diye sıcak mangal elde edemiyoruz. Acaba hangi mangal çeşidini satın alırsam hem sıcak hem de geniş bir mangal alırım? İhtiyacıma cevap verecek bir mangal çeşidi bulunmakta mı?
Nihat . 06.10.2018 17:41:40
CEVAP YAZ
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçici bir süreliğine geri verilmek üzere alınan para veya mala borç adı verilmektedir. Her iki durumda...
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan bilgi yoklama yada kelime bulma oyunlarına bulmaca denir. Bulmaca çözen bireylerin zeka, mant...
Sos Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Sos çeşitleri, bir çok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmaktadır. Sos farklı kültürlerde daha yaygın olarak kullanılan bir lezzettir. Sos çeşitlerini h...
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein değeri ile kuru fasulye diyet programlarında da yer alır. Kalp sağlığından, yorgunluğa kadar ...
Silah Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hemde av vb. hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha çok oklar kullanılırken, gelişen dünyada artık birçok silah üretimi yapılmaktadır. Kullanım seb...
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet yada lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pratik olmakla beraber kıl köklerini kuvvetlendirir, kılların daha hızlı çıkmasını sağlar, daha s...
Marul Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmekted...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin içeriğe sahip olan kuru fasulye, isteğe göre yapılan birçok çeşidi vardır. Bunların içerisinde ku...
Din Çeşitleri
Din Çeşitleri
Din çeşitleri; İnsanoğlu fıtrat olarak inanmak üzerine yaratılmıştır. Bir ilaha inanma güdüsü her kulda doğuştan var olan bir inançtır. Günümüzde yeryüzünde insanların inandıkları dinleri ; Hak din, tahrif edilmiş dinler ve batıl (sapık) dinler olmak...
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük anlamı ile kültür ise; Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini meydana getiren, gelenek durumun...
Tost Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arası...
Bant Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde yada paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve ortaya çıkan değişik ihtiyaçlar sonucunda bant çeşitlerinin kendi içerisinde de değişik özellikler...

 

Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Din Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Ses Çeşitleri
Kayısı Çeşitleri
Saat Çeşitleri
Baklava Çeşitleri
Teleskop Çeşitleri
Matkap Ucu Çeşitleri
Telefon Çeşitleri
Diyet Çeşitleri
Ayı Çeşitleri
Döner Çeşitleri
Makas Çeşitleri
Popüler İçerik
Mısır Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye...
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hem...
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri; Gaz; maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de tit...
Metal Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren civa haricind...
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı nokta...
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serin...
Patates Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi se...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019