Baharat Çeşitleri

Baharat Çeşitleri

Baharat çeşitleri, baharatların yemek lezzetinin oluşundan, hastaların şifa bulmasına kadar birçok faydası bulunmaktadır. Her ne kadar olumlu taraflarının olmasına rağmen aşırı kullanımı, çok ciddi şekilde rahatsızlık vermektedir. Bu yüzden doğal baharat çeşitlerinden doğru şekilde istifade edilmelidir. Bu yüzden aktarlarda satılan baharat çeşitlerine rastlamak mümkündür. Mümkün mertebede doktora danışarak baharat çeşitlerini kullanmak gerekir.

Baharat çeşitleri ve özellikleri

  • Çemen otu: Eski zamanlardan beri kullanılan ve çok fazla önemsenen bir baharat türüdür. Sarı, kahverengi renkli ve sert bir tohumdur. Daha çok sulu yemeklerde kullanılmaktadır. Yani çorbalarda, et yemeklerinde, türlü yemeklerinde, turşularda öğütülmüş şeklinde kullanılır.
  • Karanfil: Baharat çeşitleri arasında güzel bir kokuya sahiptir. Küçük çiviler şeklinde olup koyu renklidir. Tomurcukları kurutulur ve daha sonra öğütülerek toz haline getirilir. Reçel çeşitlerinde ve lokantaların hesap masalarının üzerinde sıkça görmekteyiz. Bazı tatlılarda kekler de, şerbetler de dondurmalarda bir çok tatlı çeşitlerinde kullanılır. Özellikle elma ile olan uyumu çok ilginçtir.
  • Fesleğen: Çok güzel kokusu vardır. Özellikle baharat çeşitleri arasında fesleğenin yaprakları sarma ve işkembe yemeklerinde kullanılan bir baharat çeşididir. Çoğu zaman da limon kokusunu andırmaktadır. Sağlık açısından mide ağrısı, gaz, mide bulantısı, bağırsak problemlerine karşı etkilidir. Aynı zamanda karın şişkinliğini de azaltmaktadır.
  • Yenibahar: Sulu yemekleri de hoş ve aromatik bir koku kattığı için çok fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Tadı tarçın ve biberi andırmaktadır. Yenibahar baharatı kullanımı gaz söktürür ve aynı zamanda kabızlığa karşı da çok etkilidir. Sosislerde, köfteler de çeşitli dolma yemeklerinde kullanılır. Kıvamını tutturan kişiler yemekleri çok güzel yapabilir.
  • Biberiye: İnce yapraklı olup her zaman yeşil kalabilen bir bitki türüdür. Çoğu zaman halk dilinde kuş dili olarak bilinir. Mor çiçekli olan biberiye, daha çok Akdeniz bölgemizde yetişmektedir. Baharat olarak kullanılan bir çeşidi aynı zamanda bir süs bitkisi olarak da kullanılabilir. Güzel olmasından dolayı iyice kaynatılıp kolonya ve esans şeklinde de kullanılır
  • Tarçın: Tadı ve kokusuyla hoş bir baharat türüdür. Tarçın tatlılarda yemeklerde sıkça kullanılmaktadır. Özellikle sahlep sevenler tarçını fazla kullanırlar.
  • Karabiber: Kuru ve siyah taneleri kuş üzümünü andırıp baharlı ve acı bir tadı vardır. Neredeyse bütün yemek çeşitlerinde kullanılır. Aynı zamanda yemeğe lezzet katmaktadır. Özellikle köfte çeşitlerinde ve baharat yemeklerinde çok fazla kullanılır. Çoğu zaman da bulgur ve pirinç pilavın üstüne serpilir. Tabii kullanışı toz şeklindedir.
  • Ardıç: Kış boyunca yaprakları dökmeyen siyahımsı, güzel kokulu ve yuvarlak şeklinde olan bir baharat türüdür. Özellikle et yemeklerinde kullanılır. Baharatı ardıç çamı kozalaklarından yapılmaktadır.
  • Kırmızı toz biber: Kırmızı biber acı ve tatlı şekilde kurutulup, iyice öğütülmesinin ardından toz biber elde edilir. Yöresel yemeklerinde gördüğümüz toz biber yemeğe tad katıp güzel görünmesini sağlar.
  • Kekik: Güzel kokusunun yanı sıra balık ızgaralarında, et yemeklerinde, sebzelerde kullanılmaktadır. Çorba da nane ile kekik harika bir ahenk içerisindedir. Yemeklere lezzet katmaktadırlar.
Son Güncelleme : 01.07.2018 18:27:13
Baharat Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Baharat Çeşitleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Baharat Çeşitleri"
O gün böbrek taşım için bir aktara gittim lokman hekim gibi bir yerdi ve orada adam birçok baharattan şerbet yapmıştı kırk çeşit baharattan yaptığını söyledi ben de doğru mu değil mi bilemedim kaç çeşit baharat vardır öğrenmek iatedim kaç çeşit baharat vardır şerbet için hangi baharatlar kullanılır ne miktarda kullanılır
Talya . 05.11.2018 20:22:05
CEVAP YAZ
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçici bir süreliğine geri verilmek üzere alınan para veya mala borç adı verilmektedir. Her iki durumda...
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan bilgi yoklama yada kelime bulma oyunlarına bulmaca denir. Bulmaca çözen bireylerin zeka, mant...
Sos Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Sos çeşitleri, bir çok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmaktadır. Sos farklı kültürlerde daha yaygın olarak kullanılan bir lezzettir. Sos çeşitlerini h...
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein değeri ile kuru fasulye diyet programlarında da yer alır. Kalp sağlığından, yorgunluğa kadar ...
Silah Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hemde av vb. hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha çok oklar kullanılırken, gelişen dünyada artık birçok silah üretimi yapılmaktadır. Kullanım seb...
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet yada lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pratik olmakla beraber kıl köklerini kuvvetlendirir, kılların daha hızlı çıkmasını sağlar, daha s...
Marul Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmekted...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin içeriğe sahip olan kuru fasulye, isteğe göre yapılan birçok çeşidi vardır. Bunların içerisinde ku...
Din Çeşitleri
Din Çeşitleri
Din çeşitleri; İnsanoğlu fıtrat olarak inanmak üzerine yaratılmıştır. Bir ilaha inanma güdüsü her kulda doğuştan var olan bir inançtır. Günümüzde yeryüzünde insanların inandıkları dinleri ; Hak din, tahrif edilmiş dinler ve batıl (sapık) dinler olmak...
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük anlamı ile kültür ise; Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini meydana getiren, gelenek durumun...
Tost Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arası...
Bant Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde yada paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve ortaya çıkan değişik ihtiyaçlar sonucunda bant çeşitlerinin kendi içerisinde de değişik özellikler...

 

Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Din Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Ses Çeşitleri
Kayısı Çeşitleri
Saat Çeşitleri
Baklava Çeşitleri
Teleskop Çeşitleri
Matkap Ucu Çeşitleri
Telefon Çeşitleri
Diyet Çeşitleri
Ayı Çeşitleri
Döner Çeşitleri
Makas Çeşitleri
Popüler İçerik
Mısır Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye...
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hem...
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri; Gaz; maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de tit...
Metal Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren civa haricind...
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı nokta...
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serin...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019