Sarmaşık Çeşitleri Sarmaşık çeşitleri, sarmaşıklar, sarılma özelliği ve tırmanma özelliği olan bitkiler olduğundan dolayı sarmaşık ismini almışlardır. Vitaceae familyasına ait olan sarmaşık çeşitleri Kuzey Amerika ve Orta Asya'da 15 kadar bilinen türe sahiptir. Genellikle yaz aylarında atağa geçen sarmaşıklar diğer bitkilere sarılarak yaşamlarını devam ettirirler. Sarmaşık yaprakları sonbahar itibari ile çiçek açar. Sarmaşık çiçekleri sarı ve yeşil renklere sahiptir. Sarmaşık çeşitlerinin üretimi tohum ve çelik yöntemi ile yapılır. Tohumlar 4 derece de katlandıktan sonra ilkbahar aylarında ekimi yapılır. Sarmaşık çeşitleri yer ve toprak istekleri bakımından seçici bitkiler değildir. Kuru olmayan her yerde kolaylıkla yetişme özelliğine sahiptirler. Sarmaşık çeşitleri besin maddeleri zengin, hafif, derin iyi drene olan toprak özelliklerini daha fazla severler. Don olaylarına karşı da son derece dayanıklıdırlar. Sarmaşık çeşitleri en fazla peyzajda kullanılır. Ev ve binaların örtülmesinde hem çok hoş bir görüntü yaratırlar hem de yetiştirilmesi kolaydır. Sarmaşık çeşitleri nelerdir? - Amphelopsis quinquefolia, Virjinya sarmaşığı olarak bilinen bu sarmaşık türü, haziran ayında yeşil ve beyaz çiçekler açar, fakat çiçekler gösterişsiz ve pek hoş değildir. Beş taç yaprağa sahip olan bu sarmaşık çeşidinin çiçek sapları oldukça kısadır. Bezelyeden küçük iki gözlü ve koyu mavi renkli meyveleri bulunur. Virjinya sarmaşığının yaprakları sonbahar aylarında tamamen kırmızıya bürünür. Yapraklar el ayası şeklinde olup geniştir. 5 loplu olan virjinya sarmaşığının yaprakları parlak koyu renkli ve sivri uçlara sahiptir. Kenar kısımlar dişli yumuşa ve oval 5-12 cm boylarına sahip sürgün kısımları ise tırmanıcı antenlere sahiptir. Virjinya sarmaşığı besin maddeleri bakımından zengin, iyi drene özelliğine sahip verimli toprakları çok sever, Kuraklığa karşı ve don olaylarına karşı ise son derece dayanıklıdır. 15 metreye kadar uzayabilen virjinya sarmaşığı çok çabuk büyüme özelliğine sahiptir. Sonbaharda dekoratif bir renklenme yaratır.
- Ampelopsis veitchii, sarmaşık çeşitleri arasında en bilineni olup, Amerikan sarmaşığı yada Amerikan yabancı asması olarak da bilinir. Meyveleri sonbahar aylarında olgun hale gelir. Meyveler küreye benzeyen mavi siyah renk karşımındadır. Amerikan sarmaşığının çiçekleri, hermafrodit beyaz renkli ve büyüktür. Yaşlı sürgünlerde ki çiçeklerin rengi kırmızımsıdır. 5 yapraklı olan Amerikan sarmaşığı yaprakları yeşil renge sahiptir. Sarmaşık çeşitleri arasında son derece güzel bir özelliği vardır o da yaprakların her mevsim değişik renk almasıdır. İlk bahar aylarında mor, yaz aylarında yeşil sonbaharda da kırmızı renklidir. Amerikan sarmaşığı hafif nem, iyi drene koşulları, ve gübre içerikli toprakları çok sever. Kayalık olan yerlerde çok daha kolay yetişir. Aşırı sıcak ve kurağı sevmez nemli ve ılık iklimleri daha çok sever. Güneş alan ve aydınlık olan yerlerde çok daha çabuk büyüme özelliği gösteren Amerikan sarmaşığının boyu 12 metreye kadar uzayabilmektedir.
Son Güncelleme : 15.10.2018 18:16:28 Sarmaşık Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Sarmaşık Çeşitleri" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Borç Çeşitleri | Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçici bir süreliğine geri verilmek üzere alınan para veya mala borç adı verilmektedir. Her iki durumda... |  | Bulmaca Çeşitleri | Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan bilgi yoklama yada kelime bulma oyunlarına bulmaca denir. Bulmaca çözen bireylerin zeka, mant... |  | Sos Çeşitleri | Sos çeşitleri, bir çok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmaktadır. Sos farklı kültürlerde daha yaygın olarak kullanılan bir lezzettir. Sos çeşitlerini h... |  | Yeşil Fasulye Çeşitleri | Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein değeri ile kuru fasulye diyet programlarında da yer alır. Kalp sağlığından, yorgunluğa kadar ... |  | Silah Çeşitleri | Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hemde av vb. hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha çok oklar kullanılırken, gelişen dünyada artık birçok silah üretimi yapılmaktadır. Kullanım seb... |  | Ağda Çeşitleri | Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet yada lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pratik olmakla beraber kıl köklerini kuvvetlendirir, kılların daha hızlı çıkmasını sağlar, daha s... |  | Marul Çeşitleri | Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmekted... |  | Kuru Fasulye Çeşitleri | Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin içeriğe sahip olan kuru fasulye, isteğe göre yapılan birçok çeşidi vardır. Bunların içerisinde ku... |  | Din Çeşitleri | Din çeşitleri; İnsanoğlu fıtrat olarak inanmak üzerine yaratılmıştır. Bir ilaha inanma güdüsü her kulda doğuştan var olan bir inançtır. Günümüzde yeryüzünde insanların inandıkları dinleri ; Hak din, tahrif edilmiş dinler ve batıl (sapık) dinler olmak... |  | Kültür Çeşitleri | Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük anlamı ile kültür ise; Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini meydana getiren, gelenek durumun... |  | Tost Çeşitleri | Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arası... |  | Bant Çeşitleri | Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde yada paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve ortaya çıkan değişik ihtiyaçlar sonucunda bant çeşitlerinin kendi içerisinde de değişik özellikler... | | | Borç Çeşitleri | | Bulmaca Çeşitleri | | Sos Çeşitleri | | Yeşil Fasulye Çeşitleri | | Silah Çeşitleri | | Ağda Çeşitleri | | Marul Çeşitleri | | Kuru Fasulye Çeşitleri | | Din Çeşitleri | | Kültür Çeşitleri | | Tost Çeşitleri | | Bant Çeşitleri | | Mısır Çeşitleri | | Izgara Çeşitleri | | Gaz Çeşitleri | | Metal Çeşitleri | | Doğru Çeşitleri | | Dondurma Çeşitleri | | Patates Çeşitleri | | Ses Çeşitleri | | Kayısı Çeşitleri | | Saat Çeşitleri | | Baklava Çeşitleri | | Teleskop Çeşitleri | | Matkap Ucu Çeşitleri | | Telefon Çeşitleri | | Diyet Çeşitleri | | Ayı Çeşitleri | | Döner Çeşitleri | | Makas Çeşitleri | Popüler İçerik | Mısır Çeşitleri Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye... | Izgara Çeşitleri Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hem... | Gaz Çeşitleri Gaz Çeşitleri; Gaz; maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de tit... | Metal Çeşitleri Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren civa haricind... | Doğru Çeşitleri Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı nokta... | Dondurma Çeşitleri Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serin... | |