Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Sarmaşık Çeşitleri

Sarmaşık Çeşitleri

Sarmaşık çeşitleri, sarmaşıklar, sarılma özelliği ve tırmanma özelliği olan bitkiler olduğundan dolayı sarmaşık ismini almışlardır. Vitaceae familyasına ait olan sarmaşık çeşitleri Kuzey Amerika ve Orta Asya'da 15 kadar bilinen türe sahiptir. Genellikle yaz aylarında atağa geçen sarmaşıklar diğer bitkilere sarılarak yaşamlarını devam ettirirler. Sarmaşık yaprakları sonbahar itibari ile çiçek açar. Sarmaşık çiçekleri sarı ve yeşil renklere sahiptir. Sarmaşık çeşitlerinin üretimi tohum ve çelik yöntemi ile yapılır. Tohumlar 4 derecede katlandıktan sonra ilkbahar aylarında ekimi yapılır. Sarmaşık çeşitleri yer ve toprak istekleri bakımından seçici bitkiler değildir. Kuru olmayan her yerde kolaylıkla yetişme özelliğine sahiptirler. Sarmaşık çeşitleri besin maddeleri zengin, hafif, derin iyi drene olan toprak özelliklerini daha fazla severler. Don olaylarına karşı da son derece dayanıklıdırlar. Sarmaşık çeşitleri en fazla peyzajda kullanılır. Ev ve binaların örtülmesinde hem çok hoş bir görüntü yaratırlar hem de yetiştirilmesi kolaydır.

Sarmaşık çeşitleri nelerdir?

  • Amphelopsis quinquefolia, Virjinya sarmaşığı olarak bilinen bu sarmaşık türü, haziran ayında yeşil ve beyaz çiçekler açar, fakat çiçekler gösterişsiz ve pek hoş değildir. Beş taç yaprağa sahip olan bu sarmaşık çeşidinin çiçek sapları oldukça kısadır. Bezelyeden küçük iki gözlü ve koyu mavi renkli meyveleri bulunur. Virjinya sarmaşığının yaprakları sonbahar aylarında tamamen kırmızıya bürünür. Yapraklar el ayası şeklinde olup geniştir. 5 loplu olan virjinya sarmaşığının yaprakları parlak koyu renkli ve sivri uçlara sahiptir. Kenar kısımlar dişli yumuşa ve oval 5-12 cm boylarına sahip sürgün kısımları ise tırmanıcı antenlere sahiptir. Virjinya sarmaşığı besin maddeleri bakımından zengin, iyi drene özelliğine sahip verimli toprakları çok sever, Kuraklığa karşı ve don olaylarına karşı ise son derece dayanıklıdır. 15 metreye kadar uzayabilen virjinya sarmaşığı çok çabuk büyüme özelliğine sahiptir. Sonbaharda dekoratif bir renklenme yaratır.
  • Ampelopsis veitchii, sarmaşık çeşitleri arasında en bilineni olup, Amerikan sarmaşığı ya da Amerikan yabancı asması olarak da bilinir. Meyveleri sonbahar aylarında olgun hale gelir. Meyveler küreye benzeyen mavi siyah renk karşımındadır. Amerikan sarmaşığının çiçekleri, hermafrodit beyaz renkli ve büyüktür. Yaşlı sürgünlerdeki çiçeklerin rengi kırmızımsıdır. 5 yapraklı olan Amerikan sarmaşığı yaprakları yeşil renge sahiptir. Sarmaşık çeşitleri arasında son derece güzel bir özelliği vardır o da yaprakların her mevsim değişik renk almasıdır. İlk bahar aylarında mor, yaz aylarında yeşil sonbaharda da kırmızı renklidir. Amerikan sarmaşığı hafif nem, iyi drene koşulları ve gübre içerikli toprakları çok sever. Kayalık olan yerlerde çok daha kolay yetişir. Aşırı sıcak ve kurağı sevmez nemli ve ılık iklimleri daha çok sever. Güneş alan ve aydınlık olan yerlerde çok daha çabuk büyüme özelliği gösteren Amerikan sarmaşığının boyu 12 metreye kadar uzayabilmektedir.
Son Güncelleme : 19.01.2024 20:43:02
Sarmaşık Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Sarmaşık Çeşitleri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Sarmaşık Çeşitleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçici bir süreliğine geri verilmek üzere alınan para veya mala borç adı verilmektedir. Her iki durumda...
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan bilgi yoklama ya da kelime bulma oyunlarına bulmaca denir. Bulmaca çözen bireylerin zekâ, man...
Sos Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmaktadır. Sos farklı kültürlerde daha yaygın olarak kullanılan bir lezzettir. Sos çeşitlerini he...
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein değeri ile kuru fasulye diyet programlarında da yer alır. Kalp sağlığından, yorgunluğa kadar b...
Silah Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha çok oklar kullanılırken, gelişen dünyada artık birçok silah üretimi yapılmaktadır. Kullanım se...
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pratik olmakla beraber kıl köklerini kuvvetlendirir, kılların daha hızlı çıkmasını sağlar, daha ...
Marul Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmekted...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin içeriğe sahip olan kuru fasulye, isteğe göre yapılan birçok çeşidi vardır. Bunların içerisinde ku...
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük anlamı ile kültür ise; Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini meydana getiren, gelenek durumun...
Tost Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arası...
Bant Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve ortaya çıkan değişik ihtiyaçlar sonucunda bant çeşitlerinin kendi içerisinde de değişik özellikle...
Mısır Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar uzayabilen saplarda yetişen ve oldukça faydalı bir tahıl olan mısır birçok çeşitte yetiştiril...

 

Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Ses Çeşitleri
Kayısı Çeşitleri
Saat Çeşitleri
Baklava Çeşitleri
Teleskop Çeşitleri
Matkap Ucu Çeşitleri
Telefon Çeşitleri
Diyet Çeşitleri
Ayı Çeşitleri
Döner Çeşitleri
Makas Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Popüler İçerik
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hem...
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri; Gaz; maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de tit...
Metal Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren civa haricind...
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı nokta...
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serin...
Patates Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi se...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024