Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Et Yemekleri Çeşitleri

Et Yemekleri Çeşitleri

Et Yemekleri Çeşitleri, et ile hazırlanan yemek çeşitleri özellikle herkes tarafından en çok severek ve beğenilerek tüketilen yemeklerdir. Et yemekleri çeşitleri oldukça geniş kapsamlı olup aklınıza gelebilecek her türlü yemek çeşidini kapsamaktadır. Özellikle et yemekleri çeşitleri haşlamadan, soteye, kavurmadan güvece pek çok çeşitte hazırlamak mümkündür. Ancak bu et yemekleri tariflerini hazırlarken bazı püf noktalarına dikkat ederseniz yemekleriniz hem daha çok lezzetli hem de istediğiniz gibi tam kıvamında olmaktadır. Et yemekleri çeşitleri genellikle oldukça pratik ve kolay hazırlanırken, bir o kadar besleyici ve doyurucu olmaktadır. Aynı zamanda et yemeklerinin içerisine farklı lezzetlerde sebzeler ilave ederek de hazırlayabilirsiniz. Ayrıca et yemeklerinin içerisine ilave edilen baharatlar ile yemeğinizin lezzetine daha fazla lezzet katabilirsiniz.

Et Yemekleri Çeşitleri Nelerdir?


Tas Kebabı İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 800 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un

Tas Kebabı Nasıl Yapılır?


Tencerenin içine sıvı yağ ile tereyağını alalım ve ısındıktan sonra kuşbaşı eti ilave edelim ve suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Ardından yemeklik kuru soğanı, halka doğranmış havuçları ve küp gibi doğranmış patatesleri doğrayarak hazırlayalım. Daha sonra etin içine kuru soğanı ve sarımsakları ilave edip kavuralım. Ardından unu ilave edelim ve domates salçasını da ilave edip kavurmaya devam edelim, sıcak suyunu ilave ettikten sonra patatesleri ve havucu ilave edip tuzunu ve karabiberini ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık olarak yarım saat pişirelim ve tas kebabını sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Et Sote İçin Gerekli Malzemeleri
  • 600 gram sotelik dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Et Sote Nasıl Yapılır?

Kuru soğanı ve domatesleri aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayalım. Ardından biberleri ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde doğrayalım. Tencerenin içine etleri alalım ve suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Daha sonra malzemeleri sırası ile ilave edelim ve en son baharatlarını ilave ederek pişirmeye bırakalım. Pişen et soteyi servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 16:26:38
Et Yemekleri Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Et Yemekleri Çeşitleri Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Et Yemekleri Çeşitleri"
Vejeteryan olduğum için et yemeklerinin hiçbirini tüketemiyorum. Bana et yemeği olup etsiz de yenilebilecek farklı yemek önerilerinde bulunabilir misiniz? Ayrıca et yerine et bulyon kullanarak aynı lezzetleri yakalayabilir miyim?
Yamaç . 05.10.2018 01:59:57
CEVAP YAZ
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçici bir süreliğine geri verilmek üzere alınan para veya mala borç adı verilmektedir. Her iki durumda...
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan bilgi yoklama ya da kelime bulma oyunlarına bulmaca denir. Bulmaca çözen bireylerin zekâ, man...
Sos Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmaktadır. Sos farklı kültürlerde daha yaygın olarak kullanılan bir lezzettir. Sos çeşitlerini he...
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein değeri ile kuru fasulye diyet programlarında da yer alır. Kalp sağlığından, yorgunluğa kadar b...
Silah Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha çok oklar kullanılırken, gelişen dünyada artık birçok silah üretimi yapılmaktadır. Kullanım se...
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pratik olmakla beraber kıl köklerini kuvvetlendirir, kılların daha hızlı çıkmasını sağlar, daha ...
Marul Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmekted...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin içeriğe sahip olan kuru fasulye, isteğe göre yapılan birçok çeşidi vardır. Bunların içerisinde ku...
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük anlamı ile kültür ise; Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini meydana getiren, gelenek durumun...
Tost Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arası...
Bant Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve ortaya çıkan değişik ihtiyaçlar sonucunda bant çeşitlerinin kendi içerisinde de değişik özellikle...
Mısır Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar uzayabilen saplarda yetişen ve oldukça faydalı bir tahıl olan mısır birçok çeşitte yetiştiril...

 

Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Ses Çeşitleri
Kayısı Çeşitleri
Saat Çeşitleri
Baklava Çeşitleri
Teleskop Çeşitleri
Matkap Ucu Çeşitleri
Telefon Çeşitleri
Diyet Çeşitleri
Ayı Çeşitleri
Döner Çeşitleri
Makas Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Popüler İçerik
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hem...
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri; Gaz; maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de tit...
Metal Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren civa haricind...
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı nokta...
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serin...
Patates Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi se...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024