Mantı Çeşitleri

Mantı Çeşitleri

Mantı Çeşitleri; Mantı sadece Türkiye sınırları içerisinde tüketilmemektedir. Evrensel bir lezzet haline gelen mantı Çin'den Anadolu'ya kadar uzanan bir lezzetler kültürü mantının bir çok çeşidi bulunmaktadır. Bildiğimiz üzere Kayseri'ye mal olmuş mantının diğer çeşitlerine bir bakalım.

Kayseri Mantısı İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemeler;
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı domates yada biber Salçalı
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
Kayseri Mantısı Yapılışı;

Derin bir kabın içerisinde un, tuz, yumurta ve suyu ekleyerek hamuru sert bir kıvama yoğurun ve 2 eşit parçaya ayırın ve yarım saat dinlendirdikten sonra hamuru açın ve hamuru bildiğiniz gibi katlanarak enine ve boyuna 2-3 cm olacak şekilde kesin. Daha sonra içi için kıyma ve ince doğranmış soğanları ve diğer malzemeleri de ekleyerek karıştıralım. Daha sonra kestigimiz karelerin içerisine kıyma koyarak bohça şeklinde kapatalım ve bitirene kadar devam edelim. Daha sonra derin bir tencerede kaynayan suyun içerisine hazırladığımız mantarları ekleyelim ve 10 dk kadar haşlayıp servis tabağına alalım ve üzerine sosunu ve yogurtu ekleyelim.

Çerkez Mantısı İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemeler;
  • 4 adet orta boy patates
  • yarım çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
Çerkez Mantısı Yapılışı;

Derin bir kabın içerisinde un, tuz, yumurta ve suyu ekleyerek hamuru sert bir kıvama yoğurun ve 2 eşit parçaya ayırın ve yarım saat dinlendirdikten sonra hamuru açın ve hamuru bildiğiniz gibi katlanarak enine boyuna 7-8 cm kadar kare keselim. içi için, haşladığımız patatesleri çatal ile ezelim ve diğer malzemeleri ekleyerek kestiğimiz hamurun içerisine koyalım ve muska şeklinde katlayalım ve tüm işlemi hamur bitene kadar devam edelim. Daha sonra derin bir tencerede mantıları 10 dk kadar haşlayın ve daha sonra servis tabağına alalım. Daha sonra üzerine sosunu ve yoğurdu ekleyelim.

Yağ Mantısı İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 pk toz maya
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Yeteri kadar su
İç malzemeler;
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı domates yada biber Salçalı
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz biber veya domates salçası
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
Yağ Mantısı Yapılışı;

Un, süt, maya, tuz ve sıvı yağı bir kaba koyarak yeteri kadar su ekleyerek yoğuralım ve daha sonra 20 dk kadar mayalanmasını bekleyelim. Daha sonra hamuru çok incetmeden açalım ve bir bardak yardımıyla yuvarlak keselim. İçi için kıyma ve diğer malzemeleri karıştırıp hamurun içerisine koyalım ve yarım ay şeklinde kapatalım. Daha sonra hamurları kızartma tavasında kızartalım ve servise alalım üzerine sosu ve yoğurdu ekleyerek servis edelim.
Son Güncelleme : 03.06.2018 02:21:15
Mantı Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Mantı Çeşitleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Mantı Çeşitleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçici bir süreliğine geri verilmek üzere alınan para veya mala borç adı verilmektedir. Her iki durumda...
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan bilgi yoklama yada kelime bulma oyunlarına bulmaca denir. Bulmaca çözen bireylerin zeka, mant...
Sos Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Sos çeşitleri, bir çok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmaktadır. Sos farklı kültürlerde daha yaygın olarak kullanılan bir lezzettir. Sos çeşitlerini h...
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein değeri ile kuru fasulye diyet programlarında da yer alır. Kalp sağlığından, yorgunluğa kadar ...
Silah Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hemde av vb. hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha çok oklar kullanılırken, gelişen dünyada artık birçok silah üretimi yapılmaktadır. Kullanım seb...
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet yada lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pratik olmakla beraber kıl köklerini kuvvetlendirir, kılların daha hızlı çıkmasını sağlar, daha s...
Marul Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmekted...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin içeriğe sahip olan kuru fasulye, isteğe göre yapılan birçok çeşidi vardır. Bunların içerisinde ku...
Din Çeşitleri
Din Çeşitleri
Din çeşitleri; İnsanoğlu fıtrat olarak inanmak üzerine yaratılmıştır. Bir ilaha inanma güdüsü her kulda doğuştan var olan bir inançtır. Günümüzde yeryüzünde insanların inandıkları dinleri ; Hak din, tahrif edilmiş dinler ve batıl (sapık) dinler olmak...
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük anlamı ile kültür ise; Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini meydana getiren, gelenek durumun...
Tost Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arası...
Bant Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde yada paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve ortaya çıkan değişik ihtiyaçlar sonucunda bant çeşitlerinin kendi içerisinde de değişik özellikler...

 

Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Din Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Ses Çeşitleri
Kayısı Çeşitleri
Saat Çeşitleri
Baklava Çeşitleri
Teleskop Çeşitleri
Matkap Ucu Çeşitleri
Telefon Çeşitleri
Diyet Çeşitleri
Ayı Çeşitleri
Döner Çeşitleri
Makas Çeşitleri
Popüler İçerik
Mısır Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye...
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hem...
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri; Gaz; maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de tit...
Metal Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren civa haricind...
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı nokta...
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serin...
Patates Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi se...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019