Brahma Tavuk Çeşitleri Brahma Tavuk Çeşitleri, 1870'li yıllarda Asya'dan gelerek Amerika ve İngiltere'de yayılmış ve çok popüler olmuş bir süs tavuğudur. Asya kökenli, Hindistan'ın Brahmaputra bölgesine ait olan bu tavuk cinsi, Adını bölgede ki nehirden almıştır. Gallus Gigantus isimli orman tavuğu ve Cochin adlı tavuk cinsleriyle, renk ve şekil açısından benzer özellikler sergilemektedir. Lakin American Poultry Association's Standart of Perfection derneği, Brahma tavuk çeşitlerini ayrı bir tavuk ırkı olarak kabul etmiştir.
Brahma tavuk çeşitleri, Hindistan'dan Amerika 'ya ilk olarak 1846 yılında getirilmişlerdir. Bu tavuk türü, Amerika'daki tavuk yetiştiricileri tarafından Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesi neticesinde, yeni bir melez tür olarak ortaya çıkmıştır. Kış mevsimine dayanıklıkları nedeniyle, Amerika'da ki yumurta tavuklarının kanlarını yenilemek maksadıyla kullanılmışlardır. Ayrıca tavuk yetiştiricileri tarafından tavuk ırkı üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda açık ve koyu renkli türleri üretilmiş ve bu türler 1874'de standartlar arasında kabul edilmiştir. Sarı renk türü ise 1923 yılında Amerikan standartları arasındaki yerini almıştır.
Brahma tavuk çeşitleri özellikleri; ilk gelenlerinden, açık renk türlerindeki horozlarda ortalama canlı ağırlığı 6,5 kiloya kadar ulaşmışken günümüzde standart bir horozun ortalama ağırlığı 5 kg. kadarken, tavukların ağırlığı 4 kg. civarındadır.
Çok farklı renk ve desende türleri mevcut bulunan Brahma tavuk çeşitleri, son derece sıcak, arkadaş canlısı, kolay kolay her şeyden korkmayan, meraklı olmasına rağmen uysal tavırları olan, bu özelliği nedeniyle de eğitilerek herkesin elinden yem yeme alışkanlığı kazandırılabilecek bir hayvandır.
Ayrıca bu tavuk türlerinin en belirgin özellikleri iri, gösterişli, güzel ve göze çarpan tavuklar olmalarıdır. Aktif bir tavuk türü değillerdir. Kasılarak yürümeyi ve gösterişli durmayı tercih ederler. Görünümleri itibariyle küçük ibik ve sakalları, oldukça tüylü bacakları, paçalı ayakları, iri ve sakin görünüşleri ile Asya kökenli tavuklarda rastlanılan özelliklere sahiptirler. Sahip oldukları bu nitelikler sayesinde sıcak ve soğuk iklim şartlarına dayanıklıdırlar. Ağır bir tür olmalarına rağmen, cinsel olgunluğa erişme sürelerinin uzun zaman alması, büyüme hızlarının ise yavaş olması ve paçalı olmaları nedeniyle, etinin ticari kar amacıyla kullanımı söz konusu olmamıştır. Yumurta verimleri yıllık olarak 100-120 adet arasında değişmektedir.
Son zamanlarda en çok Brahma tavuklarının renkleri konusunda çeşitlendirilmesinde mütalaa söz konusudur. Dünyada bu konuda olaya değişik yaklaşan kulüpler mevcuttur. American Poulty Association's Standart Of Perfection derneği,bu tavukların sadece, light, dark ve buff olarak isimlendirilen renklerini çeşit sayarak standart dahilinde kabul eder iken, bunun aksine Australian Poultry Association derneği ise, buff, dark, blue, light, crele, back, barred, partridge gibi daha çok rengi standart dahilinde kabul etmektedir. Son Güncelleme : 10.10.2018 11:06:32 Brahma Tavuk Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Brahma Tavuk Çeşitleri" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Borç Çeşitleri | Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçici bir süreliğine geri verilmek üzere alınan para veya mala borç adı verilmektedir. Her iki durumda... |  | Bulmaca Çeşitleri | Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan bilgi yoklama yada kelime bulma oyunlarına bulmaca denir. Bulmaca çözen bireylerin zeka, mant... |  | Sos Çeşitleri | Sos çeşitleri, bir çok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmaktadır. Sos farklı kültürlerde daha yaygın olarak kullanılan bir lezzettir. Sos çeşitlerini h... |  | Yeşil Fasulye Çeşitleri | Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein değeri ile kuru fasulye diyet programlarında da yer alır. Kalp sağlığından, yorgunluğa kadar ... |  | Silah Çeşitleri | Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hemde av vb. hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha çok oklar kullanılırken, gelişen dünyada artık birçok silah üretimi yapılmaktadır. Kullanım seb... |  | Ağda Çeşitleri | Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet yada lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pratik olmakla beraber kıl köklerini kuvvetlendirir, kılların daha hızlı çıkmasını sağlar, daha s... |  | Marul Çeşitleri | Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmekted... |  | Kuru Fasulye Çeşitleri | Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin içeriğe sahip olan kuru fasulye, isteğe göre yapılan birçok çeşidi vardır. Bunların içerisinde ku... |  | Din Çeşitleri | Din çeşitleri; İnsanoğlu fıtrat olarak inanmak üzerine yaratılmıştır. Bir ilaha inanma güdüsü her kulda doğuştan var olan bir inançtır. Günümüzde yeryüzünde insanların inandıkları dinleri ; Hak din, tahrif edilmiş dinler ve batıl (sapık) dinler olmak... |  | Kültür Çeşitleri | Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük anlamı ile kültür ise; Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini meydana getiren, gelenek durumun... |  | Tost Çeşitleri | Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arası... |  | Bant Çeşitleri | Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde yada paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve ortaya çıkan değişik ihtiyaçlar sonucunda bant çeşitlerinin kendi içerisinde de değişik özellikler... | | | Borç Çeşitleri | | Bulmaca Çeşitleri | | Sos Çeşitleri | | Yeşil Fasulye Çeşitleri | | Silah Çeşitleri | | Ağda Çeşitleri | | Marul Çeşitleri | | Kuru Fasulye Çeşitleri | | Din Çeşitleri | | Kültür Çeşitleri | | Tost Çeşitleri | | Bant Çeşitleri | | Mısır Çeşitleri | | Izgara Çeşitleri | | Gaz Çeşitleri | | Metal Çeşitleri | | Doğru Çeşitleri | | Dondurma Çeşitleri | | Patates Çeşitleri | | Ses Çeşitleri | | Kayısı Çeşitleri | | Saat Çeşitleri | | Baklava Çeşitleri | | Teleskop Çeşitleri | | Matkap Ucu Çeşitleri | | Telefon Çeşitleri | | Diyet Çeşitleri | | Ayı Çeşitleri | | Döner Çeşitleri | | Makas Çeşitleri | Popüler İçerik | Mısır Çeşitleri Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye... | Izgara Çeşitleri Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hem... | Gaz Çeşitleri Gaz Çeşitleri; Gaz; maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de tit... | Metal Çeşitleri Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren civa haricind... | Doğru Çeşitleri Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı nokta... | Dondurma Çeşitleri Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serin... | |