Milföy Çeşitleri Milföy hamuru, akşam çaylarının yanına en çok tercih edilen ve çeşitli lezzetler sunan pratik bir malzemedir. Birçok kişi milföy hamuru sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde farklı çeşitler hazırlayarak sofralarını şenlendirmektedir. Özellikle ev halkının, özellikle de çocukların severek tükettiği çeşitli milföy tarifleri bulunmaktadır. İçerisinde çikolata veya meyve bulunan çeşitler daha çok ilgi çekmektedir. Gün boyu koşturmacadan dolayı akşam tatlı veya tuzlu bir şeyler hazırlayacak vakit bulunmadığında, milföy hamurundan yapılan pastalar ilk başvurulan seçenekler arasında yer almaktadır. Pratik ve masrafsız olması nedeniyle de birçok kişinin ilk tercihidir. Milföy Çeşitleri Milföy çeşitleri saymakla bitmez. Ancak günümüzde herkes farklı ve daha önce denemediği çeşitler aramaktadır. Bu makalede, akşam misafirlerinize veya özel günlerinize hazırlayabileceğiniz bazı milföy tariflerine yer verilmiştir. Bademli Milföy Baklavası Tarifi
Şerbeti İçin Malzemeler
Bademli Milföy Baklavası Nasıl Yapılır? İlk olarak, güzelce bir fırın tepsisi alınarak içerisine 6 tane milföy hamuru dizilir. Ayrı bir kabın içine badem ve fındık tozu alınarak üzerine 3 tatlı kaşığı şeker eklenir. Daha sonra üzerine 2 yumurtanın akı eklenerek hepsi güzelce karıştırılır. Önceden fırın tepsisine dizilen milföy hamurlarının üzerine hazırlanan harç iyice yayılır. Ardından kalan 6 milföy hamuru bir merdane yardımı ile açılarak fırın tepsisinin üzeri kapatılır. En üstüne yumurta sarısı sürülür ve şekilli kesilir. Bu arada fırın önceden ısıtılır. Daha sonra ısıtılan fırında 180 derecede pişirilir. Baklava pişerken şerbeti hazırlanır. Derin bir tencereye toz şeker ve su eşit şekilde koyularak kaynamaya bırakılır. Kıvamını alan şerbetin altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuk şerbet, fırından çıkan tatlının üzerine güzelce dökülür. Biraz şerbeti çekmesi için bekletilir ve daha sonra servis yapılır. Milföy Biber Sarması Tarifi
Milföy Biber Sarması Nasıl Yapılır? İlk önce biberler güzelce yıkanır ve ardından tek tarafından kesikler yapılarak içleri temizlenir. Daha sonra kaşar peyniri rendelenerek temizlenen biberler doldurulur. Bu arada milföy hamurları yumuşatmak için tezgahın üzerine konulur. Milföy hamurları ikişer parmak genişliğinde kesilerek şekil verilir. Ardından önceden doldurulan biberler milföy hamuruyla sarılarak kaplanır. Bütün biberler ve milföy hamurları aynı işlemden geçirilir. Tamamlandıktan sonra fırın tepsisine dizilir. Üstüne tuz serpilip yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 50 dakika, kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra fırından alınarak sıcak sıcak servis edilir. |
Mehmet Efe
12 Temmuz 2024 CumaBademli milföy baklavasını denedim ama şerbeti tatlıya tam olarak yedirtemedim. Sizce şerbeti dökerken dikkat etmem gereken bir şey mi var?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMehmet Efe, şerbeti tatlıya tam yedirebilmek için şerbetin ve tatlının sıcaklığına dikkat etmen gerekebilir. Genellikle tatlı sıcak, şerbet ise soğuk ya da ılık olmalıdır. Ayrıca, şerbeti yavaş yavaş ve eşit şekilde dökmeye özen göstermelisin. Bu şekilde şerbetin tatlıya daha iyi nüfuz etmesini sağlayabilirsin. Umarım bu ipucu işine yarar!