Milföy Çeşitleri Nelerdir?
13 Temmuz 2024

Milföy Çeşitleri Nelerdir?

Milföy Çeşitleri

Milföy hamuru, akşam çaylarının yanına en çok tercih edilen ve çeşitli lezzetler sunan pratik bir malzemedir. Birçok kişi milföy hamuru sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde farklı çeşitler hazırlayarak sofralarını şenlendirmektedir. Özellikle ev halkının, özellikle de çocukların severek tükettiği çeşitli milföy tarifleri bulunmaktadır. İçerisinde çikolata veya meyve bulunan çeşitler daha çok ilgi çekmektedir. Gün boyu koşturmacadan dolayı akşam tatlı veya tuzlu bir şeyler hazırlayacak vakit bulunmadığında, milföy hamurundan yapılan pastalar ilk başvurulan seçenekler arasında yer almaktadır. Pratik ve masrafsız olması nedeniyle de birçok kişinin ilk tercihidir.

Milföy Çeşitleri

Milföy çeşitleri saymakla bitmez. Ancak günümüzde herkes farklı ve daha önce denemediği çeşitler aramaktadır. Bu makalede, akşam misafirlerinize veya özel günlerinize hazırlayabileceğiniz bazı milföy tariflerine yer verilmiştir.

Bademli Milföy Baklavası Tarifi

  • 12 adet milföy hamuru
  • 2 su bardağı badem
  • 1 su bardağı fındık tozu
  • 2 adet yumurta
  • Yarım limon
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Bademli Milföy Baklavası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, güzelce bir fırın tepsisi alınarak içerisine 6 tane milföy hamuru dizilir. Ayrı bir kabın içine badem ve fındık tozu alınarak üzerine 3 tatlı kaşığı şeker eklenir. Daha sonra üzerine 2 yumurtanın akı eklenerek hepsi güzelce karıştırılır. Önceden fırın tepsisine dizilen milföy hamurlarının üzerine hazırlanan harç iyice yayılır. Ardından kalan 6 milföy hamuru bir merdane yardımı ile açılarak fırın tepsisinin üzeri kapatılır. En üstüne yumurta sarısı sürülür ve şekilli kesilir. Bu arada fırın önceden ısıtılır. Daha sonra ısıtılan fırında 180 derecede pişirilir. Baklava pişerken şerbeti hazırlanır. Derin bir tencereye toz şeker ve su eşit şekilde koyularak kaynamaya bırakılır. Kıvamını alan şerbetin altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuk şerbet, fırından çıkan tatlının üzerine güzelce dökülür. Biraz şerbeti çekmesi için bekletilir ve daha sonra servis yapılır.

Milföy Biber Sarması Tarifi

  • 4 adet kırmızı biber
  • 4 adet çarliston biber
  • Kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket milföy hamuru
  • Tuz

Milföy Biber Sarması Nasıl Yapılır?

İlk önce biberler güzelce yıkanır ve ardından tek tarafından kesikler yapılarak içleri temizlenir. Daha sonra kaşar peyniri rendelenerek temizlenen biberler doldurulur. Bu arada milföy hamurları yumuşatmak için tezgahın üzerine konulur. Milföy hamurları ikişer parmak genişliğinde kesilerek şekil verilir. Ardından önceden doldurulan biberler milföy hamuruyla sarılarak kaplanır. Bütün biberler ve milföy hamurları aynı işlemden geçirilir. Tamamlandıktan sonra fırın tepsisine dizilir. Üstüne tuz serpilip yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 50 dakika, kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra fırından alınarak sıcak sıcak servis edilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Mehmet Efe

12 Temmuz 2024 Cuma

Bademli milföy baklavasını denedim ama şerbeti tatlıya tam olarak yedirtemedim. Sizce şerbeti dökerken dikkat etmem gereken bir şey mi var?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Mehmet Efe, şerbeti tatlıya tam yedirebilmek için şerbetin ve tatlının sıcaklığına dikkat etmen gerekebilir. Genellikle tatlı sıcak, şerbet ise soğuk ya da ılık olmalıdır. Ayrıca, şerbeti yavaş yavaş ve eşit şekilde dökmeye özen göstermelisin. Bu şekilde şerbetin tatlıya daha iyi nüfuz etmesini sağlayabilirsin. Umarım bu ipucu işine yarar!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Marul Çeşitleri Nelerdir?

Marul Çeşitleri Nelerdir?

Akarsu Çeşitleri Nelerdir?

Akarsu Çeşitleri Nelerdir?

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sandviç Çeşitleri Nelerdir?

Sandviç Çeşitleri Nelerdir?

Doğru Çeşitleri Nelerdir?

Doğru Çeşitleri Nelerdir?

Deniz Balık Çeşitleri Nelerdir?

Deniz Balık Çeşitleri Nelerdir?

Tül Çeşitleri Nelerdir?

Tül Çeşitleri Nelerdir?

Tavuk Çeşitleri Nelerdir?

Tavuk Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Izgara Çeşitleri Nelerdir?

Izgara Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Ağ Çeşitleri Nelerdir?

Ağ Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Kesir Çeşitleri Nelerdir?

Kesir Çeşitleri Nelerdir?

Patates Salatası Çeşitleri Nelerdir?

Patates Salatası Çeşitleri Nelerdir?

Kaz Çeşitleri Nelerdir?

Kaz Çeşitleri Nelerdir?

Sandalye Çeşitleri Nelerdir?

Sandalye Çeşitleri Nelerdir?

Mama Çeşitleri Nelerdir?

Mama Çeşitleri Nelerdir?

Müze Çeşitleri Nelerdir?

Müze Çeşitleri Nelerdir?

Cümle Çeşitleri Nelerdir?

Cümle Çeşitleri Nelerdir?

Silah Çeşitleri Nelerdir?

Silah Çeşitleri Nelerdir?

Lastik Çeşitleri Nelerdir?

Lastik Çeşitleri Nelerdir?

Yazma Çeşitleri Nelerdir?

Yazma Çeşitleri Nelerdir?

Beton Çeşitleri Nelerdir?

Beton Çeşitleri Nelerdir?

Civata Çeşitleri Nelerdir?

Civata Çeşitleri Nelerdir?

Taze Fasulye Çeşitleri Nelerdir?

Taze Fasulye Çeşitleri Nelerdir?

Koyun Çeşitleri Nelerdir?

Koyun Çeşitleri Nelerdir?

Ağaç Çeşitleri Nelerdir?

Ağaç Çeşitleri Nelerdir?

Mangal Çeşitleri Nelerdir?

Mangal Çeşitleri Nelerdir?

Makarna Çeşitleri Nelerdir?

Makarna Çeşitleri Nelerdir?

Mantar Çeşitleri Nelerdir?

Mantar Çeşitleri Nelerdir?

Mektup Çeşitleri Nelerdir?

Mektup Çeşitleri Nelerdir?

Kaktüs Çeşitleri Nelerdir?

Kaktüs Çeşitleri Nelerdir?

Karpuz Çeşitleri Nelerdir?

Karpuz Çeşitleri Nelerdir?

Alerji Çeşitleri Nelerdir?

Alerji Çeşitleri Nelerdir?

Soğuk Meze Çeşitleri Nelerdir?

Soğuk Meze Çeşitleri Nelerdir?

Salatalık Çeşitleri Nelerdir?

Salatalık Çeşitleri Nelerdir?

Bant Çeşitleri Nelerdir?

Bant Çeşitleri Nelerdir?

Yay Çeşitleri Nelerdir?

Yay Çeşitleri Nelerdir?

Fidan Çeşitleri Nelerdir?

Fidan Çeşitleri Nelerdir?

Köpek Çeşitleri Nelerdir?

Köpek Çeşitleri Nelerdir?