Kızartma Çeşitleri Nelerdir?
09 Temmuz 2024

Kızartma Çeşitleri Nelerdir?

Kızartma Çeşitleri

Kızartma çeşitleri, özellikle çocukların çok severek yediği yemekler arasında yer alır. Çalışan bireyler, öğrenciler ve bekarlar için pratik, lezzetli ve ekonomik bir seçenek olan kızartmalar, kolayca bulunabilen malzemelerle hazırlanmaktadır. Bu nedenle oldukça tercih edilen bir yemektir.

Sebze Kızartma Çeşitleri

Patates Kızartması

Patatesler elma dilimi ya da parmak şeklinde doğranarak kızartılır. Farklı baharatlarla tatlandırılarak da hazırlanabilir. Patateslerin çıtır çıtır olmasını sağlamak için iki kere kızartılması önerilir.

Patlıcan Kızartması

Patlıcanlar istenen büyüklükte doğranarak kızartılır. Yağ emme özelliği yüksek olduğu için, yumurtalı soslara bulanarak da kızartılabilir.

Kabak Kızartması

Kabaklar dilimlenerek kızartılabileceği gibi, rendelenerek baharatlarla karıştırılıp mücver şeklinde de kızartılabilir.

Biber Kızartması

Biber kızartması, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biridir ve yoğurtlu sarımsakla birlikte servis edilebilir.

Bamya Kızartması

Bamya kızartması, kimi zaman yemek olarak kimi zaman ise meze olarak sofralarda yer alır. Mineral ve vitamin açısından oldukça zengin ve besleyici bir sebzedir.

Havuç Kızartması

Havuç kızartması, sofralarda rengi ve lezzeti ile harika bir sunum oluşturur. Rendelenerek kabak ve patatesle karıştırılıp rengarenk bir görüntü de elde edilebilir.

Soğan Halkası Kızartması

Çıtır çıtır ve çok lezzetli bir yemektir. Büyük boy soğanlar seçilerek daha büyük halkalar elde edilebilir.

Mantar Kızartması

Düşük kalorili bir sebze olan mantar, diyet programlarında da sıklıkla yer alır. Mantarlar kararmaması için limonlu suda bekletilmeli ve kızartılmadan önce avuç içinde hafifçe sıkılmalıdır.

Et Kızartma Çeşitleri

Tavuk Kızartması

Öğrencilerin, çalışanların ve bekarların kolayca yapabileceği pratik bir yemektir. Tavuklar baharatlı soslarla hazırlayarak farklı tatlar yaratılabilir. Tavuk kızartması için kanat veya but tercih edilmelidir. Kızaran tavuk etlerinin sertleşmemesi için kızardıktan sonra sıcakken tuz eklenmelidir.

Et Kızartması

Farklı yağlar kullanılarak yapılabilir. Tereyağı kullanıldığında daha lezzetli olur. Eti alırken kasabınıza kızartma için kullanacağınızı belirtmelisiniz. Et kızartması yaparken çok kızartıp kurutmamalısınız.

Köfte Kızartması

Türk mutfağında çok özel bir yere sahiptir. Kolay gibi görünse de usulüne göre yapılmazsa ve basit kurallara dikkat edilmezse, lezzeti yerinde olmayacaktır.

Balık Kızartma Çeşitleri

Hamsi Kızartması

Hamsi kızartırken içlerinin çok iyi yıkanıp sularının iyice süzdürülmesi gerekir, aksi takdirde lezzetli kızartmalar olmayacaktır.

Levrek Kızartması

Levrek kızartmadan önce un ve tuz karışımına bulanmalıdır. Bu sayede hem yapışmaz hem de dağılmaz.

Alabalık Kızartması

Alabalık en güzel tereyağında kızarır. Kızartmadan önce balığı mısır ununa bulamak gereklidir.

Hamur İşi Kızartma Çeşitleri

Hamur Kızartması

Kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Domates soslarıyla birlikte sunulabilir.

Sigara Böreği

Patatesli, peynirli veya kıymalı çeşitleri hazırlanıp kızartılabilir.

Soslu Kızartma Çeşitleri

Domates Soslu Karışık Kızartma

Kızartılmış patates, patlıcan, kabak, havuç gibi sebzelerin üzerine domates sosu dökülerek servis edilir. Sebzeler bir arada kızartılabileceği gibi, tek tek de kızartılarak domates sosu ile sunulabilir.

Yoğurt Soslu Kızartmalar

Bu kızartmalar, domates soslular gibi hazırlanır ancak üzerine yoğurtlu sarımsak karışımı dökülür.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bulmaca Çeşitleri Nelerdir?

Bulmaca Çeşitleri Nelerdir?

Elektrot Çeşitleri Nelerdir?

Elektrot Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Asma Tavan Çeşitleri Nelerdir?

Asma Tavan Çeşitleri Nelerdir?

Brahma Tavuk Çeşitleri Nelerdir?

Brahma Tavuk Çeşitleri Nelerdir?

Kömür Çeşitleri Nelerdir?

Kömür Çeşitleri Nelerdir?

Yılan Çeşitleri Nelerdir?

Yılan Çeşitleri Nelerdir?

Lif Çeşitleri Nelerdir?

Lif Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Altın Küpe Çeşitleri Nelerdir?

Altın Küpe Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Meze Çeşitleri Nelerdir?

Meze Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Doğum Çeşitleri Nelerdir?

Doğum Çeşitleri Nelerdir?

Alerji Çeşitleri Nelerdir?

Alerji Çeşitleri Nelerdir?

Merdiven Çeşitleri Nelerdir?

Merdiven Çeşitleri Nelerdir?

Kayaç Çeşitleri Nelerdir?

Kayaç Çeşitleri Nelerdir?

Stres Çeşitleri Nelerdir?

Stres Çeşitleri Nelerdir?

Altın Kolye Çeşitleri Nelerdir?

Altın Kolye Çeşitleri Nelerdir?

Sarmaşık Çeşitleri Nelerdir?

Sarmaşık Çeşitleri Nelerdir?

Beslenme Çeşitleri Nelerdir?

Beslenme Çeşitleri Nelerdir?

Tül Çeşitleri Nelerdir?

Tül Çeşitleri Nelerdir?

Biber Çeşitleri Nelerdir?

Biber Çeşitleri Nelerdir?

Arı Çeşitleri Nelerdir?

Arı Çeşitleri Nelerdir?

Yazılım Çeşitleri Nelerdir?

Yazılım Çeşitleri Nelerdir?

Tüfek Çeşitleri Nelerdir?

Tüfek Çeşitleri Nelerdir?

Dinazor Çeşitleri ve Özellikleri

Dinazor Çeşitleri ve Özellikleri

Hitabet Çeşitleri Nelerdir?

Hitabet Çeşitleri Nelerdir?

Mani Çeşitleri Nelerdir?

Mani Çeşitleri Nelerdir?

Doku Çeşitleri Nelerdir?

Doku Çeşitleri Nelerdir?

Yazı Çeşitleri Nelerdir?

Yazı Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurtlu Salata Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurtlu Salata Çeşitleri Nelerdir?

Altın Bilezik Çeşitleri Nelerdir?

Altın Bilezik Çeşitleri Nelerdir?

Gül Çeşitleri Nelerdir?

Gül Çeşitleri Nelerdir?

Salata Çeşitleri Nelerdir?

Salata Çeşitleri Nelerdir?

Makarna Çeşitleri Nelerdir?

Makarna Çeşitleri Nelerdir?

Fidan Çeşitleri Nelerdir?

Fidan Çeşitleri Nelerdir?

Şiir Çeşitleri Nelerdir?

Şiir Çeşitleri Nelerdir?

Abiye Çeşitleri Nelerdir?

Abiye Çeşitleri Nelerdir?

Bant Çeşitleri Nelerdir?

Bant Çeşitleri Nelerdir?

Kelebek Çeşitleri Nelerdir?

Kelebek Çeşitleri Nelerdir?