Balık çeşitleri gerçekten de oldukça zengin ve çeşitli. Somonun o güzel pembe rengi ve zengin omega-3 içeriği ile beslenmemizdeki önemi göz ardı edilemez. Levrek ise hem tuzlu hem de tatlı sularda bulunabildiği için çeşitlilik sunuyor. Palamutun özellikle Akdeniz mutfağındaki yerini düşününce, yaz aylarının vazgeçilmezi haline geldiğini söyleyebilirim. İstavrit ve hamsi gibi balıkların ise Karadeniz mutfağında nasıl önemli bir yere sahip olduğunu unutmamak lazım. Çupra ve mercan da hafif tatlı lezzetleriyle sofralarımızı süslüyor. Ayrıca, tuna balığı, Japon mutfağında sıkça kullanıldığı için besleyici ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Tüm bu balıkların resimleri de, hangi türü seçeceğimiz konusunda bize yardımcı oluyor. Siz en çok hangi balığı tercih ediyorsunuz?
Balık çeşitleri gerçekten de oldukça zengin ve çeşitli. Somonun o güzel pembe rengi ve zengin omega-3 içeriği ile beslenmemizdeki önemi göz ardı edilemez. Levrek ise hem tuzlu hem de tatlı sularda bulunabildiği için çeşitlilik sunuyor. Palamutun özellikle Akdeniz mutfağındaki yerini düşününce, yaz aylarının vazgeçilmezi haline geldiğini söyleyebilirim. İstavrit ve hamsi gibi balıkların ise Karadeniz mutfağında nasıl önemli bir yere sahip olduğunu unutmamak lazım. Çupra ve mercan da hafif tatlı lezzetleriyle sofralarımızı süslüyor. Ayrıca, tuna balığı, Japon mutfağında sıkça kullanıldığı için besleyici ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Tüm bu balıkların resimleri de, hangi türü seçeceğimiz konusunda bize yardımcı oluyor. Siz en çok hangi balığı tercih ediyorsunuz?
Cevap yaz