Cips Çeşitleri

Cips Çeşitleri

Cips Çeşitleri, Gelişen teknoloji ile beraber besinlerin tüketim şekilleri de hem çeşitlendi hem de çoğaldı. Özellikle abur cubur dediğimiz tarzda besinlerde ciddi oranda farklı ürünler ortaya konuluyor. Bunlardan birisi de cips. Çocukların seve seve tükettiği, akşam çaylarında tuzlusundan baharatlısına kadar farklı türleri olan cips vazgeçilmez besinlerdendir. Her damak tadına uygun olacak şekilde cips çeşitleri bulunur. Fırında cips, mısır cipsi, patates cipsi, ketçaplı cips, baharatlı cips, süt mısırlı cips, yufkadan cips gibi daha pek çok cips çeşitleri vardır.

Cips Çeşitleri ve Tarifleri

Mısır Cipsi ve Tarifi
Mısır Cipsi İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 su bardağı kadar mısır unu
  • 1/2 su bardağı kadar un
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 diş kadar sarımsak
  • Göz kararı tuz
  • Kekik
  • Nane
  • Pul biber
  • Su
  • Kızartma için ayçiçek yağı
Mısır Cipsi Dip Sos İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı nane
Yapılışı; Başlangıç olarak un ve mısır unu bir kap içinde karıştırılır. Unların yavaş yavaş elenmesi daha sağlıklı olacaktır. Sarımsak ince ince doğranır, havanda dövülür, suyu süzülür. Soğanlar da iyice doğranır. Soğan ve sarımsak ağza gelmeyecek kadar ufak olmalıdır. Daha sonra baharatları ilave edin. Hamur içerisine azar azar su da eklenerek yoğurulur, ele yapışmayacak kıvama gelene dek yoğurma devam eder. Kıvamını bulan hamuru ince ince açın. Tercihe bağlı olacak şekilde hamurları dilimleyin. Tavada yağı kızartın, mısır cips hamurlarını da içine atın, azar azar kızartın. Dip sos için yoğurt ve naneyi karıştırın. Afiyet olsun.

Patates Cipsi İçin Gerekli Malzemeler
  • 3 tane orta boy kızartmalık patates
  • 4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kadar tuz
Yapılışı; Başlangıç olarak orta boy patatesler soyulur. Daha sonra soyacak yardımı ile beraber ince ince patatesler doğranır. Doğranan patatesler içi tuzlu su dolu kaba alınır, patatesin nişastasının gitmesi sağlanır. Daha sonra patatesler süzülür. Kızartma tenceresi içi yağ ile doldurulur ve ocağa alınır. Yağ kızarınca süzülmüş patates dilimleri yağa atılır ve kızartılır. Servis edilecek tabağa peçete kağıt tarzı birşey serin, patatesin yağı çekilsin. Tercihe bağlı olarak haydari tarzı sos ile de tüketebilirsiniz. Cips çeşitleri arasında en çok tüketilen ve sevilen patates cipsidir.

Yufka İle Cips Tarifi
Yufka İle Cips Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
  • 2 tane taze yufka
  • 1 yemek kaşığı kadar dolu dolu salça
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu labne peynir
  • 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş kadar sarımsak
  • Kekik
  • Nane
  • Kırmızı pul biber
  • Fesleğen
Yapılışı; Yufkalar dışında kalan tüm malzeme karıştırılır. Sarımsaklar doğranır, eklenir. Sos karışımı iyice karıştırılır ve 1 saat kadar dolapta bekletilir. Taze olan yufkalardan birisi genişçe tezgaha yayın. Her tarafına eşit olacak şekilde sosu sürün, fakat yufkaya sos sürülmeden önce sosun içinden sarımsakları alın. Taze olan diğer yufkayı da alın ve üzerini kapatın. El ile yavaş yavaş bastırın ve yapışmasını sağlayın. Düzgün olacak şekilde üçgen dilimler kesin. Tepsiye sık sık üçgen dilim yufkaları yerleştirin. 170 derece fırında yufkalar kızaran kadar pişirin. Tepsiye yağlı kağıt sermeniz daha iyi olacaktır. Cips olduktan sonra servis esnasında yanına yoğurt sosu, haydari, baharatlı farklı sos tarzı soslar ile yemek daha leziz olmasını sağlar.

Ketçaplı Cips Tarifi
Ketçaplı Cips Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
  • 4 tane milföy hamuru
  • 3 yemek kaşığı doldu dolu ketçap
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tane yumurta sarısı
Yapılışı; Milföy hamuru merdane ile ince ince açın. Milföyler fırın tepsisine yerleştirilir. Milföy hamurunu üzeri hafifçe bastırılır ki hamur kabarmasını önleyelim. Kase içine ketçap, kekik ve kırmızı pul biber eklenir. Milföy hamuru da bu karışıma batırılır. Ardında milföy hamurunun üstüne yumurta sürülür. Daha önceden 170 dereceye ayarlanmış fırında 15-18 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın, ılımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra dilerseniz yoğurt sosu ile tüketebilirsiniz.

Cips çeşitlerinin hazır olarak tüketilmesi çok sağlıklı olmadığı için evde kendiniz yapmalısınız. Özellikle çocukların çok severek yiyeceği cips çeşitlerini siz de kendiniz deneyerek farklı farklı tarifler uygulayabilirsiniz.
Son Güncelleme : 25.09.2018 15:43:55
Cips Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Cips Çeşitleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Cips Çeşitleri"
Merhaba hazır cips olarak birçok cipsin olduğunu biliyorum ama ben evde cips yapmak istiyorum Bu nedenle yapabileceğim cips çeşitlerini bana söyleyebilir misiniz Ben hep patates ile cips yapıyorum
Burak Can . 05.11.2018 16:00:01
CEVAP YAZ
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçici bir süreliğine geri verilmek üzere alınan para veya mala borç adı verilmektedir. Her iki durumda...
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan bilgi yoklama yada kelime bulma oyunlarına bulmaca denir. Bulmaca çözen bireylerin zeka, mant...
Sos Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Sos çeşitleri, bir çok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmaktadır. Sos farklı kültürlerde daha yaygın olarak kullanılan bir lezzettir. Sos çeşitlerini h...
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein değeri ile kuru fasulye diyet programlarında da yer alır. Kalp sağlığından, yorgunluğa kadar ...
Silah Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hemde av vb. hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha çok oklar kullanılırken, gelişen dünyada artık birçok silah üretimi yapılmaktadır. Kullanım seb...
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet yada lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pratik olmakla beraber kıl köklerini kuvvetlendirir, kılların daha hızlı çıkmasını sağlar, daha s...
Marul Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmekted...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin içeriğe sahip olan kuru fasulye, isteğe göre yapılan birçok çeşidi vardır. Bunların içerisinde ku...
Din Çeşitleri
Din Çeşitleri
Din çeşitleri; İnsanoğlu fıtrat olarak inanmak üzerine yaratılmıştır. Bir ilaha inanma güdüsü her kulda doğuştan var olan bir inançtır. Günümüzde yeryüzünde insanların inandıkları dinleri ; Hak din, tahrif edilmiş dinler ve batıl (sapık) dinler olmak...
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük anlamı ile kültür ise; Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini meydana getiren, gelenek durumun...
Tost Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arası...
Bant Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde yada paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve ortaya çıkan değişik ihtiyaçlar sonucunda bant çeşitlerinin kendi içerisinde de değişik özellikler...

 

Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Din Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Ses Çeşitleri
Kayısı Çeşitleri
Saat Çeşitleri
Baklava Çeşitleri
Teleskop Çeşitleri
Matkap Ucu Çeşitleri
Telefon Çeşitleri
Diyet Çeşitleri
Ayı Çeşitleri
Döner Çeşitleri
Makas Çeşitleri
Popüler İçerik
Mısır Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye...
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hem...
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri; Gaz; maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de tit...
Metal Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren civa haricind...
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı nokta...
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serin...
Patates Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi se...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019