Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Biber Çeşitleri

Biber Çeşitleri

Biber çeşitleri sofralarımızda ve mutfaklarımızda vazgeçilmez bir sebze haline gelmiştir. Biber çok eski çağlardan itibaren tüketilen bir besin olarak 1700'lü yıllarda keşfedilmiş ve önce yemeklere tat vermek için daha sonralarda tıp hastalıklarının tedavisinde başlanmıştır. Hem taze hem salça hem de kurutularak pul biber haline gelerek yemeklerimize tat ve renk verir. Ayrıca biber denince akla gelen şeylerden biri de turşudur. Turşular arasında biber çeşitleri olmadan bir turşunun kurulması düşünülemez.

Biber çeşitleri ve Arnavut biber


Salatalarınızda bolca kullandığınız yeşil biber C vitamini yönünden oldukça zengin ve içerisinde bulunan capsisin maddesi sayesinde bibere acılık verir. Biberin acı olması metabolizmanızı hızlı bir şekilde çalıştırdığı için sindirim sisteminize yardımcı olmaktadır Ayrıca acı biberin iştah açıcı özelliği bulunmaktadır. Biber denince ilk akla gelen şey menemendir. Biber ve domates bir araya geldiğinde enfes bir yemek ortaya çıkmaktadır. Yazın saksıya ekeceğiniz küçük süs biberini kışın büyük bir zevkle yiyebilirsiniz küçücük olan bu biberler çok acıdır isminden de anlaşılacağı gibi süs biberi çok narin bir biberdir. O yüzden bunlar ancak evlerde yetiştir. Kışın seralarda yetişen biber çeşitlerinde genellikle katkı maddesi vardır. Ancak yazın yetişen bibere güneşin kattığı lezzet ile bambaşka tatlar oluşur.

Biber çeşitleri ve özellikleri nelerdir?


Biber çeşitlerinden çarliston biberi, dolma biber, Ilıca biberi sera demre biberi, menderes acı pul biberi, incirli tatlı sivri biber ve adıyaman biberi olmak üzere birçok biber çeşidi bulunmaktadır. Öncelikle ülkemizin her yerinden.

Biber çeşitleri arasında en yaygın olan Çarliston biberini tanıyalım uzun olan bu biberler iri kalın ve etli bir özelliğe sahiptir. Sarı yeşil acı ve tatlı olanları vardır. Sivri biber uzun ve narin yapılı genelde orta renkli bir yeşillikte ince kabuklu tatlı olan sivri biberin küçük ve kısa boylu olanları genelde acıdır. Biber çeşitleri arasında iri kırmızı biber uzun ve kırmızı renklidir. Özellikle acı olanları kırmızı toz biber üretiminde veya kışın yenmek üzere dolmalık biber olarak kurutulur ve pastırma yapımında geniş ölçüde kullanılmaktadır.

Biber çeşitlerinden dolmalık biber ve trinidad biberi


Dolmalık biber yuvarlak iri biber grubuna giren sarı veya yeşil renkli oldukça kalın duvarlı olan biberler genelde doldurularak tüketilir. Sarı renkteki kalın kabukları olan çoğunlukla tatlı bazıları acı olan ve iyice kızarınca biber salçası veya kırmızı toz biber olarak kullanılırlar. Domates biberi adından da anlaşılacağı gibi domatese benzediğinden bu isimle anılmaktadır. Kırmızı renkli dolgun etli ve genelde tatlı olan bu biber ülkemizde salça üretiminde kullanılmak için yetiştirilmektedir. İçi doldurularak ve kahvaltılarda tüketilmektedir. Trinidad biberi daha çok Karayip adalarında yetişmektedir ülkemizde çok fazla bilinmeyen bu biber çeşidi sos yapımlarında ve dövüldükten sonra kurutularak baharat olarak kullanılmaktadır. Nisan ve Mayıs ayları arasında yaklaşık olarak 8 santimetre uzunluğunda ve kızardıkça acılaşan bu biber ilk önce yeşil sonra turuncu ve daha sonra kırmızı bir renk almaktadır. Arnavut biberi uzun küçük sivri bir yapıdadır rengi genelde yeşildir. Ancak dalından uzun süre koparılmadıkça daha çok acılaşır ve kan kırmızı rengini alır. Ancak daha çok doğu bölgelerinde yetişmektedir. Yemeklerin yanında genelde sabah kahvaltılarında çiğ olarak tüketilen bu biber çok sevilmektedir.

Biber çeşitlerinden tatlı Romanya biberi ve California biberi

Biber çeşitlerinden olan tatlı Romanya biberi ekimden hasat zamanına kadar 70 günde olgunlaşır. İlk zamanlarda krem sarı olan biberin rengi olgunlaşma dönemde kırmızı bir renk alır. Dolmalık ya da kızartmalık olarak tüketilir. Kaliforniya biberi bunlar dolmalık kalın ve etli biberlerdir. Olgunlaşana kadar gökkuşağının bütün renklerini sırası ile alır. Bu biber genelde sert ve kalın olduğu için salçalarda kullanılır. Fakat közlenerek tüketilebilir. Bütün biber çeşitlerinin renkleri yapıları ve tatları çok farklıdır. Bütün biber çeşitleri karmosik asit içermektedir. Bu asidin sağladığı yararlar sayesinde vücudumuza sayamayacağımız kadar çok yararları olmaktadır.
Son Güncelleme : 23.01.2024 03:19:02
Biber Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Biber Çeşitleri Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Biber Çeşitleri"
Günümüzde birçok farklı biber çeşidi var bizim bahçede sivri ve top biber yetişiyor. Bunun haricinde farklı çeşitler de dikmek istiyorum. Özellikle acı biber çeşitleri daha çok ilgimi çekiyor. Hanig biber çeşidini önerirsiniz? Dikeceğim biber çeşidinin İç Anadolu iklimine uyması gerekmektedir.
Sanem Ecrin . 26.09.2018 01:22:55
CEVAP YAZ
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçici bir süreliğine geri verilmek üzere alınan para veya mala borç adı verilmektedir. Her iki durumda...
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan bilgi yoklama ya da kelime bulma oyunlarına bulmaca denir. Bulmaca çözen bireylerin zekâ, man...
Sos Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmaktadır. Sos farklı kültürlerde daha yaygın olarak kullanılan bir lezzettir. Sos çeşitlerini he...
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein değeri ile kuru fasulye diyet programlarında da yer alır. Kalp sağlığından, yorgunluğa kadar b...
Silah Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha çok oklar kullanılırken, gelişen dünyada artık birçok silah üretimi yapılmaktadır. Kullanım se...
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pratik olmakla beraber kıl köklerini kuvvetlendirir, kılların daha hızlı çıkmasını sağlar, daha ...
Marul Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmekted...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin içeriğe sahip olan kuru fasulye, isteğe göre yapılan birçok çeşidi vardır. Bunların içerisinde ku...
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük anlamı ile kültür ise; Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini meydana getiren, gelenek durumun...
Tost Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arası...
Bant Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve ortaya çıkan değişik ihtiyaçlar sonucunda bant çeşitlerinin kendi içerisinde de değişik özellikle...
Mısır Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar uzayabilen saplarda yetişen ve oldukça faydalı bir tahıl olan mısır birçok çeşitte yetiştiril...

 

Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Ses Çeşitleri
Kayısı Çeşitleri
Saat Çeşitleri
Baklava Çeşitleri
Teleskop Çeşitleri
Matkap Ucu Çeşitleri
Telefon Çeşitleri
Diyet Çeşitleri
Ayı Çeşitleri
Döner Çeşitleri
Makas Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Popüler İçerik
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hem...
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri; Gaz; maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de tit...
Metal Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren civa haricind...
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı nokta...
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serin...
Patates Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi se...
Ses Çeşitleri
Ses Çeşitleri
Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titre...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024