Açma Çeşitleri

Açma Çeşitleri

Açma Çeşitleri, Açma sabah kahvaltılarında, ara öğünlerde ve ayak üstü atıştırmalık olarak tercih edilen hamur işi yiyecektir. Farklı çeşitleri olan açmanın sabah kahvaltısında zeytinlisi, patateslisi ve sade olanı en fazla rağbet görenlerdendir. Bu lezzeti pastanelerde alacağınız gibi evinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz. Fazla malzeme gerektirmeyen, ekonomik bir yiyecek türüdür. Evinizde hazırladığınız açmanın üzerini çörekle lezzetlendirip, yumuşacık bir açma oluşturarak ailenize, arkadaşlarınıza özel günlerde, kahvaltılarda çay eşliğinde ikram yapabilirsiniz.

Açma Çeşitleri

Sade Açma Yapılışında Kullanılan Malzemeler:
  • 2 su bardağı dolusu süt
  • 1 şu bardağının %75'i kadar sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu kuru maya
  • İsteğe göre tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Alabildiğince un
Sade Açma Yapılışı

Sade açma yapılışına ilk olarak malzeme listesinde hazır bulunan toz şekeri ve kuru mayayı derin bir kaba alarak üzerine ılık olacak şekilde 2 bardak sütü ilave ederek iyice karıştırıyoruz. İyice karıştırılan şeker ve mayayı sıvı yağı da ilave ederek tuzu, unu da yavaş yavaş ilave ederek ele yapışacak bir kıvam alana kadar yoğuralım. Bütün malzemeler karıştırıldıktan sonra hamurun üzerini bir bezle kapatarak mayalanma işlemini gerçekleştirelim. Mayalanma işlemi yaklaşık olarak 30-45 dakika olmalıdır. Mayalanma işlemi gerçekleştiğinde hazırlanan hamur ilk yapılanın iki katı olacaktır. Açma hamuru hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde iki parça hamur alalım ve elimize bol sıvı yağ sürerek hamur parçalarını uzatalım. İki hamuru da uzun şerit haline getirdikten sonra ikisinin ucunu birleştirip birbirine saralım. Hamurlar birbirine sarıldıktan sonra halka şekline getirip uçları birleştirelim ve bütün hamurlara aynı işlemi uygulayarak hamuru bitirelim. Daha sonra yağlı kağıt seriler fırın tepsisine tek tek düzelim ve 15 dakika mayalanmaya bırakalım. Ardından üzerlerine yumurta sarısını fırçayla sürelim. Yumurta sarısı sürdükten sonra üzerine çörek yada susam atarak önceden 180 derecede ısırılan fırına tepsiye sürelim. Yaklaşık 25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Pişen açmaları çayın yanına servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytin Açma Yapılışında Kullanılan Malzemeler:
  • 500 gram un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 şu bardağı su
  • 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker
  • 1 küçük paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 120 gram tereyağı
Zeytinli Açma Yapılışı

Zeytinli açma yapılışına ilk olarak malzeme listesinde hazır olan unu, toz şekeri, tuzu derin bir kaba alarak karıştıralım. Unla karıştırılan karışımın orta kısmını açarak suyu, sıvı yağı, sütü ve yaş mayayı da ilave ederek yavaş yavaş karıştıralım. Daha sonra hamuru yoğuralım. İyice yoğurulan hamuru toplayarak üzerini kapatalım ve mayalanması için 30-45 dakika bekleyelim. Mayalanma işlemi gerçekleştikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizi bol sıvıyağla yağlayarak hamurun ele yapışmaması sağlanır. Ele alınan hamurun arasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi, 1 çay kaşığı tereyağı koyarak yuvarlayalım. Daha sonra el yardımıyla bir tabak büyüklüğünde hamuru açalım. Açtığımız hamurları kenarlarından yuvarlayarak rulo yapalım. Hazırlanan rulo şeklindeki hamuru iki tarafından birleştirerek yağlı kağıt serilen tepsiye düzelim. Bütün hamurlara aynı işlem uygulanır. Hamur bittikten sonra tepsiye dizilen açmaların üzerine fırça kullanılarak yumurta sarısı sürülür ve isteğe bağlı susam ve çörek serpilerek önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırına tepsi sürülür. İyice kızarana kadar pişen zeytinli açma çay yapılarak servise sunulur. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 22.09.2018 18:26:51
Açma Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Açma Çeşitleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Açma Çeşitleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçici bir süreliğine geri verilmek üzere alınan para veya mala borç adı verilmektedir. Her iki durumda...
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan bilgi yoklama yada kelime bulma oyunlarına bulmaca denir. Bulmaca çözen bireylerin zeka, mant...
Sos Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Sos çeşitleri, bir çok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmaktadır. Sos farklı kültürlerde daha yaygın olarak kullanılan bir lezzettir. Sos çeşitlerini h...
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein değeri ile kuru fasulye diyet programlarında da yer alır. Kalp sağlığından, yorgunluğa kadar ...
Silah Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hemde av vb. hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha çok oklar kullanılırken, gelişen dünyada artık birçok silah üretimi yapılmaktadır. Kullanım seb...
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet yada lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pratik olmakla beraber kıl köklerini kuvvetlendirir, kılların daha hızlı çıkmasını sağlar, daha s...
Marul Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmekted...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin içeriğe sahip olan kuru fasulye, isteğe göre yapılan birçok çeşidi vardır. Bunların içerisinde ku...
Din Çeşitleri
Din Çeşitleri
Din çeşitleri; İnsanoğlu fıtrat olarak inanmak üzerine yaratılmıştır. Bir ilaha inanma güdüsü her kulda doğuştan var olan bir inançtır. Günümüzde yeryüzünde insanların inandıkları dinleri ; Hak din, tahrif edilmiş dinler ve batıl (sapık) dinler olmak...
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük anlamı ile kültür ise; Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini meydana getiren, gelenek durumun...
Tost Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arası...
Bant Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde yada paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve ortaya çıkan değişik ihtiyaçlar sonucunda bant çeşitlerinin kendi içerisinde de değişik özellikler...

 

Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Din Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Ses Çeşitleri
Kayısı Çeşitleri
Saat Çeşitleri
Baklava Çeşitleri
Teleskop Çeşitleri
Matkap Ucu Çeşitleri
Telefon Çeşitleri
Diyet Çeşitleri
Ayı Çeşitleri
Döner Çeşitleri
Makas Çeşitleri
Popüler İçerik
Mısır Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye...
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hem...
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri; Gaz; maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de tit...
Metal Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren civa haricind...
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı nokta...
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serin...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019