Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Lokum Çeşitleri

Lokum Çeşitleri

Lokum çeşitleri, Lokum geleneksel Türk tatlılarından biridir. Şeker, su, nişasta ve sitrik asit veya gıda boyası kullanılarak hazırlanır. Lokum sade yapılabildiği gibi içerisine kurutulmuş meyveler, ceviz, badem, fındık gibi kuru yemişler de kullanılarak yapılabilmektedir. Lokumunda birçok çeşitleri bulunmaktadır. Yani hemen hemen her damak zevkine uygun hazırlanabilen bir tatlı çeşididir. Lokum doğal ve sağlıklı bir besin kaynağı olduğu için küçük büyük herkes gönül rahatlığı ile tüketebilir. Ancak şeker hastalığı ve kilo problemi olan kişilerin yedikleri miktarı çok iyi ayarlamaları gerekmektedir. Geleneksel bir tatlı çeşidi olan lokum Osmanlı döneminden günümüze kadar sevilen ve tüketilen özellikle bayramlarda ve kahvenin yanın ikram edilen lokum misafire verilen değerin bir simgesi haline gelmiştir.

En çok tercih edilen lokum çeşitleri ise çifte kavrulmuş lokum, sade lokum, güllü lokum, fındıklı lokum, Hindistan cevizli lokum, kuş lokumu, narlı lokum, sultan lokumu ve cevizli lokumdur.

Çifte kavrulmuş lokum; çifte kavrulmuş lokum çeşidi diğer lokum çeşitleri göre daha yumuşak ve yerken genzi yakmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir. Özellikle Türk kahvesinin yanında bir iki adet yemek hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bir tat almanıza yardımcı olur.

Cevizli lokum; lokum çeşitlerinden olan cevizli lokumda diğer lokumlar gibi içerisine şeker, nişasta ve su kullanılarak yapılır. Tek farkı içerisinde konulan ceviz parçalarıdır. İçerisine konulan cevizde hem güzel bir tat hem de daha fazla enerji verir.
Son Güncelleme : 19.01.2024 20:56:20
Lokum Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Lokum Çeşitleri Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Lokum Çeşitleri"
Bizim kahvenin ya onda ikram esip, misafirliklere ve yeni ev görmelere giderken ağzımızın tatlanmadı için ikramlık götürdüğümüz lokum en güzel tatlılarımızdan birisidir. Yabancı turistlerinde ülkemize geldiği zaman severek yedikleri ve hediyelik aldıkları bu lokumlar çeşit çeşittir. Lokum çeşitlerim arasında en güzeli bence fıstıklıdır. Güllü lokum var mı, hiç denediniz mi?
Güray . 05.11.2018 10:43:25
CEVAP YAZ
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri
Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçici bir süreliğine geri verilmek üzere alınan para veya mala borç adı verilmektedir. Her iki durumda...
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan bilgi yoklama ya da kelime bulma oyunlarına bulmaca denir. Bulmaca çözen bireylerin zekâ, man...
Sos Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmaktadır. Sos farklı kültürlerde daha yaygın olarak kullanılan bir lezzettir. Sos çeşitlerini he...
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein değeri ile kuru fasulye diyet programlarında da yer alır. Kalp sağlığından, yorgunluğa kadar b...
Silah Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha çok oklar kullanılırken, gelişen dünyada artık birçok silah üretimi yapılmaktadır. Kullanım se...
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pratik olmakla beraber kıl köklerini kuvvetlendirir, kılların daha hızlı çıkmasını sağlar, daha ...
Marul Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmekted...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin içeriğe sahip olan kuru fasulye, isteğe göre yapılan birçok çeşidi vardır. Bunların içerisinde ku...
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük anlamı ile kültür ise; Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini meydana getiren, gelenek durumun...
Tost Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arası...
Bant Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve ortaya çıkan değişik ihtiyaçlar sonucunda bant çeşitlerinin kendi içerisinde de değişik özellikle...
Mısır Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar uzayabilen saplarda yetişen ve oldukça faydalı bir tahıl olan mısır birçok çeşitte yetiştiril...

 

Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Ağda Çeşitleri
Marul Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kültür Çeşitleri
Tost Çeşitleri
Bant Çeşitleri
Mısır Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Patates Çeşitleri
Ses Çeşitleri
Kayısı Çeşitleri
Saat Çeşitleri
Baklava Çeşitleri
Teleskop Çeşitleri
Matkap Ucu Çeşitleri
Telefon Çeşitleri
Diyet Çeşitleri
Ayı Çeşitleri
Döner Çeşitleri
Makas Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Popüler İçerik
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri
Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hem...
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri
Gaz Çeşitleri; Gaz; maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de tit...
Metal Çeşitleri
Metal Çeşitleri
Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren civa haricind...
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri
Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı nokta...
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serin...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024