İncir Çeşitleri İncir Çeşitleri, Taze ve kuru olarak tüketilebilen lezzetli bir meyve olan incirin birçok türü vardır. Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetişen meyve ılıman iklim ve alüvyonlu toprak yapısında verimli bir şekilde yetişir. Enfes bir lezzete sahip incir vücudun şeker ihtiyacını karşılar. Taze iken raf ömrü uzun değildir. Ancak güneşte kurutulduğunda her mevsim tüketime hazır hale getirilebilir. Söz konusu bu enerji deposu ürün sayesinde beden vitamin ve mineral kaynağını alır. Bal küpü olan bu besin maddesi sağlığı olumlu yönde etkileyen meyveler arasında yer alır. İncir çeşitleri için aşılama yapılması mümkündür.
İncirin içerdiği lif bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Bununla birlikte sindirim problemi ortadan kalkar. Şifa kaynağı olan incirin her türü son derece lezzetlidir. Organik ürünler içerisinde yer alan bu değerli meyve ilkbahar mevsiminde gelişim göstererek yaz mevsiminde olgunlaşıp hasat edilir. Özellikle Ağustos ayında hasat edilen incir bal kıvamında eşsiz bir lezzete davet çıkarır.
İncir Çeşitleri, Yediveren
Dalbahçe olarak da tanınan yediveren inciri ince kabuklu olup yeşil renge sahiptir. Oldukça tatlı bir lezzeti olan bu incir türü değişen iklim şartlarından hemen etkilenir. Bu durumda kalite düzeyi farklılık gösterebilir. İri bir yapıya sahip yediveren inciri yetişme döneminde bol su alırsa olgunlaşma döneminde sulu bir yapıda şekerli bir meyve tadına zemin hazırlar. Bunun yanı sıra bahsedilen dönemde güneş ihtiyacını yeteri kadar sağladığında da tadına doyum olmayacak bir lezzete dönüşür. Geniş yelpazede birçok coğrafyaya kuru olarak ihracatı yapılan bu meyve herkes tarafından sevilmektedir.
İncir Çeşitleri, Mor
İncir çeşitleri arasında çok tercih edilen bir tür olan mor incir yoğun aromaya sahiptir. Hoş kokusu sayesinde iştah açan bu incir mor renktedir. İnce kabuğu ve bol taneleri mevcuttur. Dallardaki salkımı yoğundur. Kış mevsimine kurutularak muhafaza edilir. Sağlık bakımından birçok faydası vardır. Özellikle vücut direncinin artmasında etkin rol oynar. İçerdiği vitamin ve mineraller tam bir enerji deposu niteliğindedir. Taze veya kuru olarak tüketildiğinde kabızlık problemi ortadan kaldırılır. Pastacılık alanında birçok besin maddesinin ana kaynağını oluşturur. Mor incir hemen her iklim ve toprak yapısına uyum sağladığı için her yerde dal budak salıp yetişebilir. Sulama olanaklarının geliştirilmesiyle birlikte kaliteli iri yapılı mor incir üretiminin yapılması mümkündür. Dayanıklı meyve ağaçları arasında yer alan bu besin maddesi dağda da bakıma ihtiyaç duymadan kolaylıkla yetişebilir. Son Güncelleme : 05.11.2018 00:56:34 İncir Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "İncir Çeşitleri" İncirin faydaları say say bitmiyor. Ülkemizde de yetişiyor olması bizim açımızdan son derece önemli. İncir kuru bir şekilde tüketildiğinde herhangi bir zararı olur mu? Çünkü çok bol bir şekilde tüketiyoruz. Özellikler de çocuklarım... Uz . 27.08.2018 CEVAP YAZ |  | Borç Çeşitleri | Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçici bir süreliğine geri verilmek üzere alınan para veya mala borç adı verilmektedir. Her iki durumda... |  | Bulmaca Çeşitleri | Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan bilgi yoklama yada kelime bulma oyunlarına bulmaca denir. Bulmaca çözen bireylerin zeka, mant... |  | Sos Çeşitleri | Sos çeşitleri, bir çok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmaktadır. Sos farklı kültürlerde daha yaygın olarak kullanılan bir lezzettir. Sos çeşitlerini h... |  | Yeşil Fasulye Çeşitleri | Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein değeri ile kuru fasulye diyet programlarında da yer alır. Kalp sağlığından, yorgunluğa kadar ... |  | Silah Çeşitleri | Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hemde av vb. hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha çok oklar kullanılırken, gelişen dünyada artık birçok silah üretimi yapılmaktadır. Kullanım seb... |  | Ağda Çeşitleri | Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet yada lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pratik olmakla beraber kıl köklerini kuvvetlendirir, kılların daha hızlı çıkmasını sağlar, daha s... |  | Marul Çeşitleri | Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmekted... |  | Kuru Fasulye Çeşitleri | Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin içeriğe sahip olan kuru fasulye, isteğe göre yapılan birçok çeşidi vardır. Bunların içerisinde ku... |  | Din Çeşitleri | Din çeşitleri; İnsanoğlu fıtrat olarak inanmak üzerine yaratılmıştır. Bir ilaha inanma güdüsü her kulda doğuştan var olan bir inançtır. Günümüzde yeryüzünde insanların inandıkları dinleri ; Hak din, tahrif edilmiş dinler ve batıl (sapık) dinler olmak... |  | Kültür Çeşitleri | Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük anlamı ile kültür ise; Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini meydana getiren, gelenek durumun... |  | Tost Çeşitleri | Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arası... |  | Bant Çeşitleri | Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde yada paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve ortaya çıkan değişik ihtiyaçlar sonucunda bant çeşitlerinin kendi içerisinde de değişik özellikler... | | | Borç Çeşitleri | | Bulmaca Çeşitleri | | Sos Çeşitleri | | Yeşil Fasulye Çeşitleri | | Silah Çeşitleri | | Ağda Çeşitleri | | Marul Çeşitleri | | Kuru Fasulye Çeşitleri | | Din Çeşitleri | | Kültür Çeşitleri | | Tost Çeşitleri | | Bant Çeşitleri | | Mısır Çeşitleri | | Izgara Çeşitleri | | Gaz Çeşitleri | | Metal Çeşitleri | | Doğru Çeşitleri | | Dondurma Çeşitleri | | Patates Çeşitleri | | Ses Çeşitleri | | Kayısı Çeşitleri | | Saat Çeşitleri | | Baklava Çeşitleri | | Teleskop Çeşitleri | | Matkap Ucu Çeşitleri | | Telefon Çeşitleri | | Diyet Çeşitleri | | Ayı Çeşitleri | | Döner Çeşitleri | | Makas Çeşitleri | Popüler İçerik | Mısır Çeşitleri Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye... | Izgara Çeşitleri Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hem... | Gaz Çeşitleri Gaz Çeşitleri; Gaz; maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de tit... | Metal Çeşitleri Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren civa haricind... | Doğru Çeşitleri Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı nokta... | Dondurma Çeşitleri Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serin... | |