Kebap Çeşitleri Kebap çeşitleri; en fazla olan bölgemiz Güney Doğu Anadolu bölgesidir. Bu yörelerde temel geçim kaynağı hayvancılıktır. Bu nedenle etin çok bol olduğu bu İller aynı zamanda birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Zengin kebap kültürünün olduğu Türk mutfağında kebabı sadece bu beldelerle sınırlandırmak tabi ki doğru olmaz. Hemen hemen her İlimizin kendisine özgü en az bir kebabı bulunmaktadır. Kebap denildiğinde akla ilk olarak et gelmektedir. Et ve etten elde edilen kıyma kullanılarak yapılan kebap içerisinde genellikle sebzeye de yer verilmektedir. Tüm kebapların içinde neredeyse domates, biber gibi sebzeler yer almaktadır. Bu sebzeler bazen pişirilirken bazen de sadece servis aşamasında tercih edilmektedir. Turistik veya başka amaçla yapılan gezilerin çoğunda gidilen yerlerin en meşhur yemeklerini yemek bir adet haline gelmiştir. Tadı damaklarda kalan bu lezzetleri o yöre dışında başka yerde yemek o lezzeti her zaman vermeyebilir. Çünkü her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ve işi ehline vermek gerekir. Kebapların lezzetli olması için kendisine ait bazı püf noktaları bulunmaktadır. Örneğin kebapta kullanılacak etin kuzu eti veya dana eti olması önem arz edebileceği gibi hayvanın hangi bölgedeki etinin tercih edileceği de bazen önemli olabilir. Yine pişirme tekniği, pişirme süresi ve kullanılacak diğer malzemelerin özelliği kebap çeşitlerinin lezzetini etkiler.
Kebap sevmeyen kişiler daha çok vejeteryanlardır. Ancak kebapta et artık et olmaktan çıkıp farklı bir lezzet ve görünüm alır. Evde yapılan et yemeklerin yemek daha zor olsa da kebap çeşitleri için aynı şeyi söylemek pek mümkün değildir. Kullanılan baharatlar ve etin pişirilme şekli etin lezzetine lezzet katmaktadır. Tabi profesyonel ellerde et daha da farklılaşmaktadır. Bir kebapçıya gittiğinizde vejeteryan da olsanız aç kalmanız pek mümkün değildir. illaki size hitap edecek bir lezzet bulabilirsiniz. Örneğin sadece sebze köz yiyerek bile karnınızı doyurabilirsiniz. Yine kebap çeşitlerinin yanında sunulan birbirinden lezzetli mezeleri ve ekmekleri de yabana atmamak gerekir. Balon ekmek, lavaş, yağlı biberli ekmek, köz patlıcan salatası, piyaz, lebaniye, birbirinden güzel meze peynir derken beklediğiniz kebap çeşidi sofraya gelene kadar karnınız doyu verir.
En bilinen kebap çeşitleri ve özellikleri:
Kebap denilince akla ilk olarak Adana kebap gelir. Bir benzeri olan ve acılık konusunda birbirinden ayrılan Urfa kebabı da unutmamak gerekir. Tabi kebap türleri bunlarla sınırlı değildir. Bursa ilinin İskender kebabını da unutmamak gerekir. - İskender kebap: Bursa yöresinin en bilinen kebap çeşitlerinden birsi olan bu kebap çeşidi aynı zamanda döner olarak da anılmaktadır. Bunun sebebi kebap hazırlanırken kullanılan etin bilinen et döner olmasıdır. Tarihi geçmişi Osmanlı Devleti'ne dayanan bu lezzet ilk defa Kayhan Çarşısı olarak bilinen mekanda halkla buluşmuştur. İskender kebabın lezzeti üzerinde kullanılan tere yağı ve yanında servis edilen yoğurtta gizlidir. Bugün Ülkemizin her yerinde yeme imkanı bulacağınız bu lezzeti mutlaka deneyin.
- Adana kebap: Bu kebap çeşidinin en önemli özelliği koyun eti kullanılarak yapılmasıdır. Hayvan etini lezzetli olmasıysa doğal ortamda yetişmesiyle yakından ilgilidir. Bu nedenle bulunduğunun memlekette de yeme imkanına sahip olduğunuz Adana kebabın asıl mekanı Adana'dır. Koyun etinin damar ve sinirleri alınarak et yumuşak bir kıvama getirilir.
- Urfa kebap: Görüntüsü Adana kebaba benzeyen Urfa kebabın yapımı aslında farklıdır. Her iki kebap türü de zırh adı verilen bıçakla hazırlanırken yapımında farklı baharatlar kullanılır. Urfa kebap acısız ve daha sade bir lezzettir.
Son Güncelleme : 26.11.2018 20:19:29 Kebap Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Kebap Çeşitleri" ben de bir doğulu alarak et ve et ürünlerini çok seviyorum. Kebap çeşitlerine de bayılırım. Benim size sormak istediğim soru urfa kebabı ile adana kebabı arasındaki fark nedir? Bir de bıçak kebabı nasıl yapılır? Şimdiden çok teşekkür ederim. İlksen . 10.09.2018 05:48:50 CEVAP YAZ |  | Borç Çeşitleri | Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçici bir süreliğine geri verilmek üzere alınan para veya mala borç adı verilmektedir. Her iki durumda... |  | Bulmaca Çeşitleri | Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan bilgi yoklama yada kelime bulma oyunlarına bulmaca denir. Bulmaca çözen bireylerin zeka, mant... |  | Sos Çeşitleri | Sos çeşitleri, bir çok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmaktadır. Sos farklı kültürlerde daha yaygın olarak kullanılan bir lezzettir. Sos çeşitlerini h... |  | Yeşil Fasulye Çeşitleri | Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein değeri ile kuru fasulye diyet programlarında da yer alır. Kalp sağlığından, yorgunluğa kadar ... |  | Silah Çeşitleri | Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hemde av vb. hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha çok oklar kullanılırken, gelişen dünyada artık birçok silah üretimi yapılmaktadır. Kullanım seb... |  | Ağda Çeşitleri | Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet yada lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pratik olmakla beraber kıl köklerini kuvvetlendirir, kılların daha hızlı çıkmasını sağlar, daha s... |  | Marul Çeşitleri | Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmekted... |  | Kuru Fasulye Çeşitleri | Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin içeriğe sahip olan kuru fasulye, isteğe göre yapılan birçok çeşidi vardır. Bunların içerisinde ku... |  | Din Çeşitleri | Din çeşitleri; İnsanoğlu fıtrat olarak inanmak üzerine yaratılmıştır. Bir ilaha inanma güdüsü her kulda doğuştan var olan bir inançtır. Günümüzde yeryüzünde insanların inandıkları dinleri ; Hak din, tahrif edilmiş dinler ve batıl (sapık) dinler olmak... |  | Kültür Çeşitleri | Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük anlamı ile kültür ise; Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini meydana getiren, gelenek durumun... |  | Tost Çeşitleri | Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arası... |  | Bant Çeşitleri | Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde yada paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve ortaya çıkan değişik ihtiyaçlar sonucunda bant çeşitlerinin kendi içerisinde de değişik özellikler... | | | Borç Çeşitleri | | Bulmaca Çeşitleri | | Sos Çeşitleri | | Yeşil Fasulye Çeşitleri | | Silah Çeşitleri | | Ağda Çeşitleri | | Marul Çeşitleri | | Kuru Fasulye Çeşitleri | | Din Çeşitleri | | Kültür Çeşitleri | | Tost Çeşitleri | | Bant Çeşitleri | | Mısır Çeşitleri | | Izgara Çeşitleri | | Gaz Çeşitleri | | Metal Çeşitleri | | Doğru Çeşitleri | | Dondurma Çeşitleri | | Patates Çeşitleri | | Ses Çeşitleri | | Kayısı Çeşitleri | | Saat Çeşitleri | | Baklava Çeşitleri | | Teleskop Çeşitleri | | Matkap Ucu Çeşitleri | | Telefon Çeşitleri | | Diyet Çeşitleri | | Ayı Çeşitleri | | Döner Çeşitleri | | Makas Çeşitleri | Popüler İçerik | Mısır Çeşitleri Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye... | Izgara Çeşitleri Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hem... | Gaz Çeşitleri Gaz Çeşitleri; Gaz; maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de tit... | Metal Çeşitleri Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren civa haricind... | Doğru Çeşitleri Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı nokta... | Dondurma Çeşitleri Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serin... | |