Tost Çeşitleri Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre oldukça farklılık gösterebilmektedir. Ancak burada temel olarak tercih edilen bazı tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar, kahvaltıların en pratik seçeneklerinden biridir. İki ekmek arasına seçtiğiniz malzemeleri yerleştirip, çayla birlikte afiyetle tüketebilirsiniz. Evde yemeden yanınıza alıp yolda dahi tüketebilirsiniz. Tostlar birçok ekmek türü kullanılarak yapılmaktadır. Bu yüzden burada ekmek türlerinden değil, doğrudan tost içeriğine göre çeşitlerinden bahsedeceğiz. Karışık Tost Karışık tost, klasik olarak bilinen tost çeşitlerinden biridir. İçerisinde sucuk, salam, kaşar peyniri, domates ve biber bulunmaktadır. Hatta biraz pul biber ve kekik eklemek de lezzet katabilir. Bu tost çeşidi oldukça doyurucudur. Salam ya da sucuk yerine hindi füme ya da dana jambon da kullanılabilir. Kaşarlı Tost Adından da anlaşılacağı üzere sadece kaşar peynirinin yer aldığı oldukça sade bir tost çeşididir. Ekstra lezzet katmak istiyorsanız ketçap ya da domates ilave edebilirsiniz. Beyaz Peynirli Tost Benim en çok hoşuma giden tost çeşitlerinden bir tanesidir. Bu tost içerisinde sadece beyaz peynir bulunabileceği gibi, domates, kekik, pul biber ve maydanoz da ekleyebilirsiniz. Muhteşem bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Ancak yağlı peynir tercih edin. Light beyaz peynir aynı tadı vermemektedir. Dil Peynirli Tost Dil peynirinin yapısı itibariyle oldukça farklı bir lezzet kattığı noktalardan biridir. Tost pişmeye yakın ekmeği aralayıp içerisine biraz tereyağı koyarsanız muhteşem bir lezzet ortaya çıkar. Kavurmalı Tost Bu tost çeşidini klasik tost ekmeklerinin dışında bazlama ekmeği içerisinde de yaparsanız oldukça hoşunuza gidecektir. Kullanacağınız kavurma miktarı porsiyon başına 50 gram olabilir. İçerisine ayrıca kaşar peyniri, domates ve kekik ilave edebilirsiniz. Ancak sürekli tüketim kolesterol oranını etkileyebilir. Çok tost tüketen biriyseniz haftada bir denemenizi öneririm. Ayvalık Tostu Tost çeşitleri arasında en meşhurudur sanırım. Kendi özel ekmeği daha doyurucu olsa bile temin edemezseniz bazlama ekmeğine de çok güzel olabilir. İçerisine salam, sucuk, sosis, kaşar peyniri, Amerikan salatası, domates, turşu ve kekik konmaktadır. Ancak öncelikle kullanacağınız et ürünlerini güzelce tavada soteleyin. Daha sonra kullanacağınız ekmeğin içerisine ilave edin. Kaşar peyniri ve domates ekleyip erittikten sonra içerisine Amerikan salatasını da koyarak afiyetle tüketebilirsiniz. Tost çeşitlerinin büyük çoğunluğu bu şekildedir. Siz de bu çeşitlerden ilham alarak yeni tost çeşitleri ortaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca kullanacağınız ekmekler tahıllı, kepekli ya da sade olabilir. Artık ekmeğin boyutları o anki acıkma durumunuza göre değişecektir. |